Forumet - militär

militär

3078 0 20

Spana också in:


Plejadisk Panda:
Vore det okej att åka till Afghanistan om Afghanistans regering frågade om hjälp att skydda civilbefolkningen från Talibanernas attacker? Talibanerna är ju ändå uppenbara kuffar. 
Sverige skall inte lägga sig i Afghanistan precis som USA etc ej skall, finns inget för Västvärlden där att göra och det är svagt av Afghanistans regering att i sådana fall be kuffar om hjälp mot taliban. Västvärlden, USA speciellt, har dödat många civilia i Afghanistan. Bombat sjukhus etc. Låt bara bli Afghanistan.

bintdawah:
Sverige skall inte lägga sig i Afghanistan precis som USA etc ej skall, finns inget för Västvärlden där att göra och det är svagt av Afghanistans regering att i sådana fall be kuffar om hjälp mot taliban. Västvärlden, USA speciellt, har dödat många civilia i Afghanistan. Bombat sjukhus etc. Låt bara bli Afghanistan.
Ja, klart Afghanistans regering är svag? Därför ska folket straffas? Eller hur lyder din logik?
Det är alltså Afghanistan som vill att vi ska vara där. Framför allt vi från nationer som inte är där i rent krigsförande syfte. Men även 'Approval raten' för USAs regering är oväntat nog bland den högsta i världen i Afghanistan.
Verkligen chockerande att vanliga människor känner att de inte behöver renodlade grottmänniskor som lägger sig i hur de ska leva sina liv; att de istället uppskattar människor som handlar i deras affärer, köper deras tjänster, bygger ut infrastrukturen och helt enkelt ser till att vardagen blir lättare.


Plejadisk Panda:
Hur lyder ditt resonemang? Du tycker inte taliban är kuffar och ser hellre att de styr över landet, trots att civilbefolkningen motsätter sig detta? 

Det är ju helt okej att tycka såhär. Önskar bara man kunde vara öppen med det och sluta låtsas som om det är människorna man bryr sig om och inte religionen.
Kan inte disskutera Taliban. Har dock hört saker som jag stark ogillar ifrån dom men jag har inte verifierat så tänker inte ta upp dom. 
Ser bara helldre att utomstående länder kunde sluta lägga sig i konflikterna. 
Nej dom tackas inte utav civilbeforlkningen och om dom gör det så är det absolut inte i närheten av vad det borde vara och om du jämför med U.S.A. 

Vi hade problem för några år sedan att psykiskt skada veteraner (PTSD) som inte fick den support och hjälp som behövdes samt kallades barnamördare och terrorister. 

Alla som genomför utomlandstjänst får en medalj och ett tack av ÖB (General Greneral) den 29de maj

20100604_kimsve01_fs18_me_4.jpg
(För internationella insatser)
20110523_johlun18_medaljer038.jpg (Sårad i strid)
 • Guldmedalj: Stort personligt mod med fara för eget liv, mycket förtjänstfull ledning av förband under svåra förhållanden, mycket förtjänstfull insats under svåra förhållanden
 • Silvermedalj: Stort personligt mod, förtjänstfull insats under svåra förhållanden
 • ---

Medalj utan svärd kan tilldelas för övriga situationer enligt följande riktlinjer:
 • Guldmedalj: Stort personligt mod med fara för eget liv, mycket förtjänstfull insats som gagnat Försvarsmakten, förtjänstfulla insatser som gagnat Försvarsmakten, vid dödsfall i tjänsten.
 • Silvermedalj: Stort personligt mod, förtjänstfull insats som gagnat Försvarsmakten


 • Sedan finns flera medlajer samt tilldelningar men inte riktigt för utomlandstjänst utan mer för tjänstetid samt värnplikt..


 • Mer kan du hitta på:

 • http://www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakta/medaljer-och-utmarkelser/forsvarsmaktens-medaljer/


 • https://www.youtube.com/watch?v=yCIBShhqIWI


 • https://www.youtube.com/watch?v=HV9UOuaI5P0 • Låt oss bara säga att mycket mera skulle kunna göras för dessa hjältar som offrar allting för vårat Sverige,Fritid,Levnads sätt samt vilkor, Demokrati,Jämställdhet, Yttrandefrihet, åsikter och mycket mycket mera. 
43434343: "Mu'ahid"?
Dhimmah
43434343: Så du påstår att afghanerna är glada över USA's iblandning i kriget?
Afghanerna hatar kriget. Men de förstår att USA är bättre än alternativet. Och USA är där på begäran av Afghanistans folkvalda president. 


43434343: Skulle helldre bli slagen i ansiktet än att tacka dom. 
Sånt idiotiskt uttalande när man inte ens har grundläggande förståelse för konfliktsituationen. 
Man har blivit så såld på anti-usa-hetsen att man t.o.m. väljer att sida med Talibaner. Medan Talibanerna slaktar kvinnor och barn och använder dem som mänskliga sköldar.
Sedan pekar de på hur många civila som dött och skyller på USA. För att dumma Svenskar som ni, som sitter hemma utan att förstå någonting, ska stödja deras sak.

Säg mig nu, vem bär mest skuld? Råttorna som gömmer sig bakom, och offrar kvinnor och barn? Eller de som är där för att befria dem? Civila dör alltid i krig, det är hemskt. Profeten visste detta och ni gör bäst i att också förstå. Men likställ inte de som är där för att befria landet med Talibanerna.