Forumet - Miljöpartiet blir mer positiva till samarbete med moderaterna

Miljöpartiet blir mer positiva till samarbete med moderaterna

158 0 23

Spana också in:

Kan det bli aktuellt med ett samarbete mellan M och MP i framtiden?
– Det är inte längre lika tydligt att Moderaterna är det parti som står längst ifrån oss i alla frågor. Men vi har ingen ambition att bli ett femte alliansparti.

Vi tackar för detta i alla fall! Jag var på möte i går för att diskutera den här frågan och det som kom fram var att vi inte binder oss till någondera sida utan ser från fråga till fråga. Så länge vi kan driva vår politik så gör vi det! Om vi tjänar på att rösta med M i någon fråga och S i en annan så gör vi så.
MP har ju varit väldigt klara på det hela i många många år nu att dom är villiga att samarbeta med vilket block som helst bara dom får något i utbyte. Dom som inte är öppna att samarbeta med moderaterna undrar jag egentligen vad dom gör i ett parti som miljöpartiet. Med det sagt så tror jag inte att partiet är mer höger än vänsterorienterade. Frågan gäller ju om hur dom kan tänka sig att samarbeta med moderaterna eller inte.
Ganthuc:

Med det sagt så tror jag inte att partiet är mer höger än vänsterorienterade.


Beror på hur man definierar höger och vänster, och beror på i vilket skikt man talar. Tror att gräsrötterna till stor del är vänsterhippies med en del karriäristiska liberaler, och det är också dessa karriärister som tar sig till toppen.
Sherre:

Har svårt att se MP komma överens med Moderaterna eller övriga borgerliga partier då dom är nästan lika vänster som V.


Skulle säga att dom till viss del står till höger om såväl V som SD, horor som säljer sig och sin själ till vem fan som helst som erbjuder att smälla upp ett par vindsnurror i Blekinge.
ClMough:

Om vi tjänar på att rösta med M i någon fråga och S i en annan så gör vi så.


så ni säljer ut er till högstbjudande?

vad hände med tron på det ni står för då?
ogillar starkt när allt bara handlar om att ta mark.

prioritet 1 borde vara att bedriva en politik ni tror på, inte att göra det som är mest populärt

tron på sin politik före vilja att nå makten