Forumet - Miljöpartiet eller Folkpartiet?

Miljöpartiet eller Folkpartiet?

1752 0 32
Hej!

Jag ska fatta mig kort, det är så att jag vill engagera mig politiskt i ett ungdomsparti, men det är bara det att jag vet inte vilket mellan dessa två partierna Miljöpartiet och Folkpartiet? Och jag ville inte liksom inte hoppa mellan partierna, då jag anser att det kan skada min "creditbility" som politiskt aktiv. Jag vet att min idelogogi är social-liberal, och jag har spenderat hundratals timmar med att researcha dessa partier, då jag vet att det står mellan dessa två..

Vad jag vill är hitta mitt parti som vill ha en ökad välfärd i samhället och minska klyftorna mellan fattiga och rika (det är mkt här mitt "röda tänkade" kommer in)

men sen samtidigt så tror jag på folkpartiets skolpolitik, och det blåas sätt att driva samhället framåt, och att lösningen inte är att sjukskriva alla (som dem röda gärna gör, det är iaf min åsikt)

Helst skulle jag vilja ha en blandning mellan rött och blått? Men jag gillar alla partierna i opinionen, men sen samtidigt så är jag kritisk til vänsterpartiers stora roll i oppositionen..

SLUTLIGEN; VEM?
Sucher:

men sen samtidigt så tror jag på folkpartiets skolpolitik


Då bör du inte ge dig in på MP - de är ju ungefär raka motsatsen. MP är väl vad jag vet anti-betyg, medan FP tycker att skolan ska vara lite mer som militären - är du svag åker du ut.

Sucher:

lösningen inte är att sjukskriva alla


Nej, med de blåa vid makten har situationen istället blivit att när du har cancer och är för sjuk för att jobba stående, då får du jobba sittande, och när du är för sjuk att jobba sittande, då ska du jobba liggande. Även om du bara har några månader kvar. Var ett fall på debatt för några månader sedan som var sådant.

Spana också in:

OF 5:

är ju som pest eller kolera båda är de ju helt opålitliga


Vad grundar du din åsikt på? [smile]

Stringburka:

FP tycker att skolan ska vara lite mer som militären


Stringburka:

vid makten har situationen istället blivit att när du har cancer och är för sjuk för att jobba stående, då får du jobba sittande


Det är det jag menar, är att jag har åsikter som grundar sig på båda partierna, jag antar väl att jag var lite väl naiv. När jag publicerade inlägget om att jag skulle få veta ännu mera djupgående ang. partierna och dess politik(även då jag är väldigt inläst) som skulle hjälpa mig i slutfasen att välja med faktan jag har på bordet. Me det har jag inte fått, utan får väl ta mig ännu en 154:edje titt på partierna, försöka urskilja dess åsikter från sandkornen, och matcha dem med mina.

Stringburka:

Jag skulle råda dig att köra på FP, framförallt för att jag inte vill ha folk som dig i ett av de få någorlunda vettiga partierna


PERSONAL (eng): Sen att du gör ett statement, med att du anser att jag inte skulle kunna passa i ett vad du kallar vettigt parti, tar jag som stötante. Med en undran hur du grundar dig när du utför hobbyanalysen av att jag skulle vara en ovettig person?!?
Sucher:

med att du anser att jag inte skulle kunna passa i ett vad du kallar vettigt parti, tar jag som stötante.


För att förtydliga: Du har åsikter jag absolut inte skulle vilja att någon drev i ett parti jag skulle kunna tänkas rösta på. FP:s skolpolitik och alliansens inställning av "arbeta tills du dör" är två av mina favorithatämnen, och därför skulle jag gärna se att om någon ska vara politiskt aktiv med de frågorna är det helst i ett parti jag ändå skulle se som motståndare.
Chryseus:

Nej, hellre ge förtidspension eller sjukpension till alla som ansöker om det så att vi har ett nytt Grekland fast i Sverige [y]


För det finns inget mittemellan.

Chryseus:

Enstaka extrema fel i byråkratin är ingen nyhet Stringis.


Felet är när man kör på den hårda linjen att allting ska gå före människoliv, oavsett om det är sossar eller moderater som sitter vid makten.
Stringburka:

För det finns inget mittemellan.


Sveriges sociala skyddsnät är verkligen ett mittemellan om inte väldigt bra och fungerande jämfört med andra länder.

Stringburka:

Felet är när man kör på den hårda linjen att allting ska gå före människoliv


Det kan jag hålla med om! Undantag ska kunna göras. Men du kan ju själv se klagomålen framför dig som hade kommit in angående "särbehandling" när Inga, 43 år har så "ont i ryggen så att hon knappt kan sitta ner och jobba". Men samtidigt sitter hon gärna och tittar på Ringoling i TVsoffan hela dagarna.

Hon ska ju banne mig också ha sjukpension eftersom att den där med cancer också fick det!!!
Stringburka:

FP:s skolpolitik och alliansens inställning av "arbeta tills du dör" är två av mina favorithatämnen,


Jag håller inte 100 % med dig där, för att utvecklingen ska gå framåt och vårt land ska fortsätta vara ett rikt land, så måste den generationen, dvs den yngre som är Sveriges framtid. Det måste vara en som kan konkurrera starkt med andras länder, som det ser ut nu så enligt min åsikt, så är skolan alledes för splittrad (och oambitiösa elever) och vi måste se till att kraven höjs och att alla får en likvärdig utbildning, för kunskap är makt.

Men visst, jag kan hålla med dig om att dagens betyghets inte är en fördel för vår utbildning, utan att fokuset måste ligga på kunskaperna i sig, och inte "utväderande pappret" som man får i slutet av varje termin. Jag ska också lägga till att oambitösa elevers tänkade är om att " åh, nu kan jag slappa tre år på gymnasiet, och sen läsa upp det komvux" håller inte och är mycket förödande, för vårt land, och det kostar oss skattebetare enorma pengar pga deras slapphet.

Chryseus:

Det kan jag hålla med om! Undantag ska kunna göras


Jag håller med dig där att det är viktigt att förbättra och uppehålla vårt välfärdssystem, det är enormt viktigt, men som du säger att man ska inte ge socialbidrag och sjukpension till varenda som ber om det. Men att det fortfarande ska existera och att man ska kunna ge hjälp och stöd åt dem som behöver det. För det ska jo inte bli som USA, utan vi måste hjälpa dem sjuka och utsatta i samhället, så att dom också kan få ha livskvalitet..FÖR i slutet av dagen, så är vi alla och människor, och vi måste lärar oss att ta hand om varandra, sluta med fördomar och generaliseringar..
Sucher:

vi måste se till att kraven höjs


Ja, för de höga kraven på ungdomar i allmänhet i samhället har inget att göra med den skenande psykiatriska problematiken bland i princip alla ungdomar.

Sucher:

för att utvecklingen ska gå framåt och vårt land ska fortsätta vara ett rikt land,


Är inte intresserad av vare sig utveckling än att Sverige ska vara ett, relativt mot andra länder, rikt land. Är intresserad av att vi ska ha en befolkning som äger sig själv, och en hyffsad andel lyckliga - något som tycks gå åt helvete mer och mer ju mer den blå alliansen eller de lila sossarna styr. Är inte heller intresserad av länder öht egentligen - Länder ska vara en konstruktion som ska underlätta för människor, och inte tvärtom, och med dagens kommunikativa möjligheter är länder mer och mer irrelevanta.
Geografiska indelningar bör ske efter praktiska och demokratiska syften, och inte vara större än att befolkningen inom ett sådant kan vara mer eller mindre självförsörjande (om än delvis genom handel).

Sucher:

Jag ska också lägga till att oambitösa elevers tänkade är om att " åh, nu kan jag slappa tre år på gymnasiet, och sen läsa upp det komvux" håller inte och är mycket förödande


Och det är även ett rent anekdotiskt baserat påstående.

Sucher:

mycket förödande, för vårt land, och det kostar oss skattebetare enorma pengar pga deras slapphet.


Vad som kostar arbetarna betydligt mycket mer pengar är kapitalisterna som tar vår produktion under hot om svält och misär.

PS: Jag tror absolut att du har en del vettiga åsikter och så, så om jag verkar väldigt anti så är det för att jag är anti mot dina påståenden. Jag föraktar en del av dina ställningstaganden, och hoppas att du hittar skäl att tänka om - för hos många socialliberala finns ett frö till gott tänkande om frihet och solidaritet. Så länge du sätter landet före människan och "utveckling" (vilket ofta är synonymt med tillväxt) framför lycka kommer jag dock fortsätta se dig som en politisk fiende.
Sucher:

Jag vet att min idelogogi är social-liberal, och jag har spenderat hundratals timmar med att researcha dessa partier, då jag vet att det står mellan dessa två..


Miljöpartiet är mer socialliberala än Folkpartiet, som i dag snarare är ett konservativt parti.


Sucher:

Vad jag vill är hitta mitt parti som vill ha en ökad välfärd i samhället och minska klyftorna mellan fattiga och rika (det är mkt här mitt "röda tänkade" kommer in)


Det kommer aldrig att hända med borgarna vid rodret. Inte med Miljöpartiet heller. Eller sossarna för den delen.

Sucher:

men sen samtidigt så tror jag på folkpartiets skolpolitik,


Folkpartiets skolpolitik är bara populism. Det är ungefär samma grej som när SD kritiserar invandringen och föreslår "lösningar", ingen som vet någonting köper det. Tyvärr så har de flesta inte koll.

Fråga lärarna eller de som forskar om pedagogik på universiteten vad de tycker om Folkpartiets skolpolitik. Därmed inte sagt att vänsterblockets individualistiska, medelklassorienterade skolpolitik är så värst mycket bättre. Inget svenskt parti har någon vettig skolpolitik.

Sucher:

och det blåas sätt att driva samhället framåt, och att lösningen inte är att sjukskriva alla (som dem röda gärna gör, det är iaf min åsikt)


Alliansens sätt att "driva samhället framåt" är bara klyschor om att allt ska konkurrensutsättas och att skatten ska sänkas, vilket självklart inte funkar i verkligheten.

Och de borgerligas svar på sjukskrivningarna är att tvinga sjuka att arbeta utan någon hänsyn. Knappast rätt väg att gå...