Forumet - Min kanin får ungar! Hur många tror ni?

Min kanin får ungar! Hur många tror ni?

3589 1 37
Har en kanintjej här hemma som i skrivande stund boar och gräver för fulla muggar, smällfet är hon dessutom. :D Lär bli många små Algotminiatyrer! Känns skitkul.

Hur många ungar tror ni att det blir? Hanen var 6st i sin kull och honan samma, det är ju genetiskt. Tror dock att det kan vara fler än så p.g.a. hur stor hon är, men man kan aldrig veta säkert.

(Rasen är lejonhuvad dvärgvädur, båda är dvärggensfria, vilket innebär att det ej blir sk "muppar" i kullen)

Mamman:
Image

Pappan:
Image
Stammen på ungarna blir.

Mamma
Alice vit blåögd (Mm)

Mormor
Minerva svart brokad wiener blåögd (mm)

Morfar
Algot vit blåögd (Mm)

Morfars far
Skogrbergs Jason "Freddie" vit blåögd (mm) 94,5p

Morfars mor
Nelly gul/svart viltjapan (Mm)

Pappa
Algot vit blåögd (Mm)

Farfar
Skogrbergs Jason "Freddie" vit blåögd (mm) 94,5p

Farmor
Nelly gul/svart viltjapan (Mm)

[y]

Spana också in:

Dan_the_ironman:

Vf ska man incesta sina djur?


framtidskon:

kaniner blir fina av incest


Man incestar (eller linjeavlar som det kallas) för att förstärka goda egenskaper från föräldradjuren till avkomman. I detta fall är det Algots helt underbara temperament som han även nedärvt till sin dotter som jag hoppas på att förstärka ännu mer genom den här parningen. Hans dotter (honan till kullen) och hennes mamma är dessutom väldigt långnosade och Algot har jättekort nos (perfekt enligt rasstandarden men jag tycker att kaniner skall andas normalt) så jag hoppas på att få långnosade, hälsosamma individer med ett superbra temperament.

Därför.

Rekommenderar INTE någon som är okunnig att linjeavla. Recessiva skräpanlag KAN dyka upp i form av bettfel och andra missbildningar, då ska man kunna se detta i ett tidigt stadie och avliva ungarna, sedan sätta den närmsta släkten till kaninerna ur avel alt. testpara.

I det här fallet så får jag ju veta om Algot bär på bettfel eller någon annan defekt, gör han det så kan jag ju meddela de som har hans avkommor och sätta "avelsförbud" på honom och dem + deras avkommor.

S4ON:

Åh, skänker du 1 sen?


[no-no]