Forumet - Min kille var otrogen, tjejen säger att han våldtog henne

Min kille var otrogen, tjejen säger att han våldtog henne

3138 0 8
Min före detta kille har satt sig i stor knipa och jag vet inte vad jag ska göra. 

För ett år sedan och en månad blev jag ( vi säger att jag heter Sara) och min kille (vi säger att han heter Adam) tsm efter att ha gått 1 termin tsm i gymnasiet. Under denna terminen hade han fått en ny vän (vi säger att han heter Erik) i denna klass som stod honom mkt nära.  Erik ingick i min kompisgrupp medan Adam ingick i en annan. 

Erik har haft tjej sedan 2 år tillbaka (som vi kallar Vera), detta paret är mycket nära varandra och är i stort sätt alltid tillsammans. Man kan i stort sätt inte vara vän med bara en av dem utan eftersom de alltid är tillsammans så umgås man med dem båda. Vera går dock i en helt annan klass och man träffar henne nästan aldrig på skolområdet.

Innan jag blev tillsammans med Adam blev han bjuden till Eriks nyårsfest där han för första gången fick träffa Vera och de klickade. De märkte att de var väldigt lika varandra i personligheten och Adam föll för henne. Men hon och Erik var tillsammans och han brydde sig inte om det utan gick vidare och träffade mig som gick i samma klass som honom. 

Han älskade verkligen mig, jag var hans första flickvän och jag tvivlade aldrig på hans känslor för mig. Efter ett halvår tillsammans var hans familj tvungna att flytta 1 timma ifrån hemorten där jag och hans vänner var kvar. Sommaren då de höll på att flytta var jag på semester 1,5 månader och han väntade på mig och skrev hur mycket han älskade mig osv. Under samma tid började började han prata med Vera, hon liknade honom och hade samma sorts problem som honom, (depression, dåligt humör, känsliga osv.) Hon skrev ofta till honom och de pratade mycket. Vera hade bara Erik och som par hade de mycket problem.

Efter ett tag kom jag hem och Adam blev överlycklig, han hade saknat mig väldigt mycket. Vid detta laget hade Vera börjat kalla Adam för sin bästa vän och de hjälpte varandra när de hade det svårt vilket jag kunde tycka var bra eftersom jag inte alltid kunde hjälpa Adam med sitt humör. Hon förstod honom. 

Några månader senare tar Adam sig modet att berätta för mig att han börjat få känslor för Vera igen trotts att han fortfarande älskade mig och aldrig skulle göra något med henne. Han tyckte att jag hade rätten att veta hans känslor. Han berättade för Vera om sina känslor för henne för att han inte kunde sluta tänka på dem och ville bli avvisad för att kunna återgå helt till mig. 

Några månader gick och de pratade, hjälpte varandra fortfarande. Han berättade för mig med uppriktighet att han inte längre hade några kärlekskänslor för Vera och jag trodde honom. 

I början av sportlovet började han må dåligt igen vilket Vera märkte pga någon tweet och tog kontakt med honom som vanligt. De såg på varandra som mycket bra vänner. Sen en dag skrev Adam till mig att han sovit över hos Vera och kollat på film men att han sovit på soffan och att jag  inte skulle vara orolig. Jag hade ingen aning om deras planer och blev skitsur men han lyckades prata sig ur det. Som vanligt när han är i knipa.

En vecka senare ringer han och säger att jag måste prata med honom att det är viktigt och bråttom. Så jag åker hem från mina vänner som jag var hos då för att kunna prata. Vi går ut i skogen och han säger att jag ska sätta mig ner.. Efter en massa prat berättar han att något hade hänt mellan Vera och honom när han sov över. Att hon när de kollat på film lagt sig på hans axel och att de legat och myst under tiden de kollade på film samtidigt som hennes fötter var kalla och han värmde dem med sina. 

Några timmar senare efter att de kollat på 3 filmer och klockan var fyra hade hon frågat om han ville se en till men han var för trött och ville bara sova. De hade båda varit för trötta för att ta in hennes brors bäddsoffa och bestämde sig för att båda sova i hennes säng.  Hon hade trosor, T-shirt och bh på sig och han bara kalsonger. Då hade han hört hur hon sa att hon fryser och lagt sig närmare henne. Hon hade sagt att hon velat ge honom en nyårskyss första gången de träffades så han kysste henne. Men han hade märkt att hon ville ha mer men sagt " Förstår du inte vad vi gör mot Erik och Sara". Sedan hade hon försökt övertala honom i minst en timme och sagt "Adam, du måste följa ditt hjärta" och han hade till sist frågat "Vad säger ditt då" där han fick svaret "Ja". De hade började ligga och han förklarade för mig att han hade ångrat sig precis när de började och att hon också gjorde det för vad de gjorde mot mig och Erik.  Adam fortsatte ändå och sa sedan till mig att "Jag kunde inte sluta" .  Hon hade sen fått Adam att lova att de inte skulle säga det till någon. 

Adam sa till mig att han skulle gör vad som helst för att få tillbaka mig och att om jag bara kunde ge honom en chans till så skulle han göra vad som

Nu har Erik även fått veta och Veras historia är inte alls densamma som Adams. Erik och jag är bra vänner och vad han berättat är att Vera säger att Adam tvingat sig på henne, våldtagit henne. Att Adam sagt efter han tagit henne visste att hon inte ville. 

Vera har nu anmält Adam för våldtäkt men jag vet inte vad jag ska tro, har mycket svårt att tro att min pojkvän/bästa vän som jag känt i 1 år skulle våldta någon. Alla mina andra vänner i klassen har också mycket svårt att tro på det. Kan även tillägga att jag aldrig kommer att bli tillsammans med honom igen även om han "bara" varit otrogen. Vill bara inte att det ska bli värre för honom än vad det redan är.

Johanna72: Oj... Att veta om han varit otrogen eller inte är ju nästan omöjligt att få reda på om ingen erkänner. Jag förstår att du vill veta sanningen men tills dess är det nog bara att försöka gå vidare, vet att det blir svårt om ni går i samma skola/klass men det är nog det bästa tror jag:/
Jag vet, är bara det att jag inte vet vad jag ska tro, tror ni att han våldtog henne? Kan inte förstå det i så fall. Det är min fråga. Han är polisanmäld och jag vet inte om jag ska vittna i fördel till "Vera" eller "Adam", är det så att det är sant det Vera säger är det ju klart att jag kommer stå bredvid henne. Men finns det något som är värre än våldtäkt är det att bli anklagad för det. Är det inte sant kan jag inte göra något så hemskt mot mitt ex.

Spana också in:


time:
Det är inte något du väljer. Går det till rättegång kan båda sidorna kalla dig och ställa frågor som du måste svara sanningsenligt på. Du kan eventuellt bli förhörd om din relation med båda men då ska du säga det du vet och inte undanhålla något till fördel för någon av dem.
Okej, tack så mycket för informationen, har stämt träff med "Vera" och bestämt mig för att höra hela hennes historia.

Jagäringengamer:
Jag vet, är bara det att jag inte vet vad jag ska tro, tror ni att han våldtog henne? Kan inte förstå det i så fall. Det är min fråga. Han är polisanmäld och jag vet inte om jag ska vittna i fördel till "Vera" eller "Adam", är det så att det är sant det Vera säger är det ju klart att jag kommer stå bredvid henne. Men finns det något som är värre än våldtäkt är det att bli anklagad för det. Är det inte sant kan jag inte göra något så hemskt mot mitt ex.
Jag tror att det bästa är att försöka hålla sig utanför det, eftersom du inte vet något kan du la inte vittna. Man kan inte vittna på vad man tror.