Forumet - Min kompis är homosexuell

Min kompis är homosexuell

363 0 12
Jag fick just reda på att min kompis och klasskompis (Han ska byta klass tills nästa termin) , som jag inte har känt så länge, är homosexuell. Jag accepterar verkligen det och är ej någon homofob. Jag fick reda på det genom att jag skulle skriva en av mina hemligheter som ingen visste och han skulle skriva sin/vem han var kär i på varsin lapp och sen ge till varandra.
När jag fick lappen stod det "Jag är kär i en kille..." och jag skrev att jag är allergisk mot min hund när jag klappar honom. Efter det så blev han typ lite nedstämd och sa inte så mycket. Jag frågade om det var för det han eller jag skrev men han sa att det inte var det utan något annat. Sen sa han att han bara var trött och hungrig.
Men när jag sen kom hem så kom jag på varför han hade reagerat som han gjorde när han fick se min lapp..
Han sa innan att han kanske trodde att han visste vad det var jag skulle skriva men sa inte vad han trodde eftersom han sa att det skulle bli jättepinsamt om han sa fel.
Jag kom sen på att han nog trodde att jag skulle skriva något större. Jag har pratat lite med honom om att jag inte äter lunch i skolan (ätstörningar/bantar) men det han sa känns ändå som nåt mer.
Han måste känna sig typ fett besviken och så. Han sa också att ingen annan visste det.
Jag mår jättedåligt över detta.
Jag bara undrar om det är nån som har någon åsikt om detta eller något förslag på vad jag ska säga till honom imorgon i skolan. 
Tack på förhand

Spana också in:

Jag tänker så här, ni har rätt bra kontakt som pratat om problem från din sida tidigare, och han nu anförtror han sig till dig så mycket som han gjort genom att säga det. Prata om det. Säg att du ångrar hur du svarade honom och att du accepterar det och gillar honom lika mycket oavsett, att inget mellan er ändras av det.