Forumet - Min kompis spyr och mår illa hela tiden

Min kompis spyr och mår illa hela tiden

984 1 14
hej! jag har en vän som konstant mår dåligt, och hon spyr väldigt ofta, flera gånger om dagen ibland.
jag har sagt till henne att hon borde uppsöka hjälp men hon vägrar för hon säger att de inte kommer veta vad som är fel. hon säger även att det är psykiskt och att hon bara måste sluta tänka att hon mår dåligt, men hon är även sagt att hon försökt det och att det inte funkar. (jag vet att hon inte är gravid.)
jag undrar nu, vad kan vara fel?

Spana också in:

Hej. Det kan ju vara att hon till exempel har magsår eller att hon har utvecklat någon kraftig allergi men det låter ju inte särskilt troligt då hon inte vill uppsöka hjälp. Då beror det troligen på något psykiskt, kanske en ätstörning?

Om det är en ätstörning tycker jag absolut du ska prata med någon vuxen, det behöver ju inte vara hennes föräldrar utan skulle kunna vara en kurator, lärare ni har förtroende för osv. Hon kommer inte uppskatta det nu men i framtiden kommer hon det.
Tror hon att det sitter psykiskt så gör det antagligen det, hon behöver ta beslutet och hitta motivationen själv för att kunna ta emot behandling. Fortsätt vara en bra vän för henne men tjata inte om illamåendet. Du kan ta upp det och fråga hur det är med henne då och då men utan att bli moraliserande (OMG DU KAN INTE MÅ SÅDÄR SÖK HJÄLP) utan ja. Lite känsligare.