Forumet - Min kompis vägrar acceptera hans homosexualitet.

Min kompis vägrar acceptera hans homosexualitet.

1961 0 28
Min kompis är homosexuell men har inte brättat det för någon förutom mig. Han hatar sin läggning och tror att han kan ''bota'' den genom olika terapier och liknande. Han har studerat att i USA finns det flera rörelser och organisationer som menar att de hjälpt ''bota'' tusentals homosexuella att bli heterosexuella. Han har redan nu lagt ner flera tusen spänn på olika tvivelaktiga människor som påstår att de kan ''bota'' honom här i Sverige.

Min kompis mår inte bra, han är i en livskris. Hela hans liv har han drömt om att ha det ''normala'' Svenssonlivet. Ha en fru, några barn och bo i en villa etc. Därför kan han inte acceptera den läggning han har som han ser som en äcklig åkomma. Han är övertygad om att han inte föddes homosexuell utan att det utvecklats på grund av hans problematiska barndom.

Hur ska jag bäst hjälpa honom genom denna livskris? Ska jag stötta honom i de beslut han tar eller få han på en annan väg? Han är verkligen motiverad att göra VAD som helst som krävs för att bli heterosexuell.

Spana också in:

Det är ju tråkigt att han inte kan acceptera sig själv för att samhället har stämplat det/honom som oacceptabelt, det är något han är uppväxt med att tänka, så det blir svårt att acceptera själv också. Det lär väl ta tid för honom att lära sig leva med det, du kan inte göra något annat än att finnas där som stöd när han behöver det, prata med honom etc.