Forumet - Min lön...

Min lön...

2140 0 20
Hej, jag har sommarjobbat i juni och skulle fått min lön den 25:e men dom sa att om den inte kommit då så ska den kommit 31:a men den har inte kommit och när jag ringde och frågade vad som hänt.. då sa dom att Tidsrapporten har inte kommit och att hon skulle leta efter den och ringa mig om hon hittar den (vilket jag tror är bull)

Så om man ska anmäla dom hur gör jag? Stadsdelsförvaltningen kista-rinkeby.

Eller hur gör jag för att få min lön? Jag missar min räkning som jag måste betala... är rätt så förbannad.

tack för hjälp
loita:

men asså är de jobb på stadsförvaltningen i kista eller hur menar du?? de låter ju ganska seriöst företag så då borde de ju inte lura dig, de är oftast små företag som man ska passa sig för


Även om det är seriöst så har dom ju gjort fel... och måste ju isåfall tas upp. Jag menar ska jag göra inget? min lön ska kastas bort och jag ska vara tyst och inte ens be om pengarna? hell no.

Spana också in:

xparn:

Även om det är seriöst så har dom ju gjort fel... och måste ju isåfall tas upp. Jag menar ska jag göra inget? min lön ska kastas bort och jag ska vara tyst och inte ens be om pengarna? hell no.


nej de sa jag inte, jag säger bara att jag tror inte de blåser dig om de är ett seriöst företag, jag har fått liknande att lönen inte kom men mkt riktigt ordnade de allting åt mig. men asså för mig löste det de på nån dag bara, tror jag fick de dagen efter, de hade blivit ngt fel så jag fick typ 200 när jag skulle ha flera tusen ^^'
men aa du kan ju ringa facket som stenen säger ;) då kan du ju säga samma sak så vet väll dom vad du ska göra eller om du inget vill göra så gör dem de åt dig ;)
loita:

å kan du ju säga samma sak så vet väll dom vad du ska göra eller om du inget vill göra så gör dem de åt dig ;)


min arbetsledare sa att han får skriva nytt tidsrapport så att han kan skicka in det på nytt..

Fast det är först på måndag.. :( Och då kommer lönen först den 15:de eftersom det är utbetalningsdag 15, 25, och 31:a ... suck
xparn:

tack för hjälp


Kräv kompensation på något sätt. Man kan i princip säga att de lånar pengar av dig nu och då ska du få inkassera ränta.

Och som sagt. Ring facket eller mejla och fråga om du har lagen i ryggen. (kontaktuppgifter till LO finns i länken oggelgoggel postade)
xparn:

min arbetsledare sa att han får skriva nytt tidsrapport så att han kan skicka in det på nytt..


Men det är inte så att man får lönen en månad i efterskott? Så var det iaf för mig när man inte är fast anställd utan timanställd och då jobbade jag inom försvaret och så var det också när jag jobbade extra på mcdonalds. När man är fast anställd får man lön samma månad varje 25:e, men inte som sagt om man bara är sommaranställd eller timanställd då får man månaden efter.

Jag tror det är så oavsett om man är 18 eller ej. Anställningsformen som styr.

Kolla med http://www.lo.se/ung
Ring dom - Fackets hjälptelefon, ställ din lönefråga till oss.
Numret är 020 - 56 00 56 och vi har öppet vardagar 08,00-17,00.
Daybreak:

som sagt om man bara är sommaranställd eller timanställd då får man månaden efter.


Det var ju sagt redan på mötet med alla ungdommar, som skulle sommarbeta just där att vi ska få lönen det datumet. och nu när man ringt till folk så är det ju ett klart fel eller något som har hänt...

Så tror inte det. Ska ringa LO imorgon. Har skrivit ny tidsrapport hos arbetschefen (we) och han ska skicka in den igen... antar att jag kommer få lön först den 15:de isåfall. Men ska ringa imorgon och fråga.