Forumet - Min mamma är dum

Min mamma är dum

2226 3 21

Jag vill ha en häst. Jag älskar hästar jätte mycket o nu har jag hittat min dröm häst på blocket en jätte fin travare. Den kostar ba 10.000 o jag har sagt till mamma att jag vill ha den hästen men hon säger ba att det är för dyrt o jag har tjatat på henne hela dan igår o hela dan idag men hon säger ba att jag ska sluta tjata o pappa håller med mamma o nu är jag jätte ledsen jag har gråtit idag o sagt till mamma att jag hatar henne. Hur ska jag få henne att köpa hästen åt mej?

Inga kommentarer

Tråden har 21 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Men gå upp och köp dig en Karins Lasagne så har du häst! Hur svårt kan det va? Har alla de där hästkött i lasagnen blivit bortglömda nu?

Har du själv råd att betala 3-5 tusen minst själv varje månad? 
Betalar dina föräldrar obegränsat med soppa till din brors bil varje månad + alla omkostnader + stylingprodukter till bilen. 

Sen, körkort är något nödvändigt, inte för jag har det än, men rätt jäkla praktiskt speciellt om du ska ha häst, hur ska du ta dig till stallet, träningar ev tävlingar, veterinär vid behov om du inte har körkort sen? 

Skriv upp en realistisk månadsbudget på vad det kostar att ha häst, räkna sen även in kostnader som kan uppkomma, som, vad händer om hästen tappar en sko en vecka efter skoning? Hästen blir halt? Sjuk? Kanske musklar den till sig så sadeln inte längre passar, kanske har hästen sen knepigt sadelläge som gör att en billig sadel från t.ex. hööks kanske inte passar. Har du KUNSKAPEN till att själv ha häst? En lämplig stallplats? Hur tar du dig till stallet, kanske inte så jätteball att cykla aslångt i snöstorm på vintern t.ex.

Jag hade oxå gärna skaffat häst då jag var liten, men nu förstår jag att den ekonomin fanns inte i min familj (skilda föräldrar, massa syskon) nu däremot så passar det min ekonomi bra och nu är jag ändå vuxen. 

Spana också in:

Ville också ha häst.

Fick av min mor.

Var mkt gott som pålägg.

MammaHjärta

Anyhow. Är aldelles för mycket jobb för dina föräldrar att behöva ta hand om en häst. Kostnaden överstiger lätt de 10 000 som du betalar för att köpa den. Allt foder och logi och allt sånt blir dyrt som tusan!

utifrån erfarenhet: hästar kostar löjligt mycket pengar att ha. Ska du ha den installad på någorlunda bra anläggning får du absolut minst betala 3000 i månaden. På det kommer träningskostnad för runt 1000 i månaden. Hästen behöver skos eller verkas och ha ny utustning löpande. Kan man inte avvara 5000 i månaden bör man inte köpa häst oavsett hur billig hästen är i inköp. Dina föräldrar har antagligen en god anledning att säga nej och du får börja jobba extra så du får råd på egen hand att köpa och ha häst. :)

Bu fucking hu. Du inser inte hur mycket ett jävla hästskrälle kostar, va? 

Tänk såhär; du börjar snart gymnasiet. Där kommer det krävas att du lägger ner mycket tid i skolan, när du dessutom bor på landet antar jag att det kommer vara en bit till skolan, speciellt om du vill börja i någon linje som har någonting med hästar. Om du dessutom skulle vilja umgås mer med kompisar i gymnasiet blir det ju svårt med hästen där. Du får dessutom väldigt lite i månaden som student, inte alls tillräckligt för att betala för hästen. Om du dessutom skulle vilja ha lite kläder eller liknande så går ju inte det då alla pengar går till hästen.

Om du skulle köpa en häst i din ålder tycker jag att  ni som hel familj borde vara för detta, då de kommer behöva hjälpa till med hästen, oavsett vad du tror. Ibland kommer du vara upptagen vilket gör att de kommer få gå och fixa något med den.  Här skiljer det ju det sig från din bror då hans körkort inte kommer kräva någon tid utöver körlektioner för föräldrarna. Jag är dessutom säker på att de kommer hjälpa dig med körkortet när du blir äldre. Försök sätta dig i dina föräldrars situation. Jag är säker på att de tvekar för de ser att du vill ha en häst så mycket, men de vet att det blir för mycket pengar för dig i den situation du är nu så de försöker vara ansvariga, försök sätta dig in i det.

Förstår att du verkligen vill ha en häst, det är ett fint djur och kan säkert vara underbart om man tycker om dem lika mycket som du verkar göra. Men kan du inte börja med att hjälpa någon annan med dennes häst till en början, vara foderansvarig som en tidigare sa? Eller be dina föräldrar om du kan få rida mer? Så kan du när du blir äldre och kan försörja dig bättre skaffa en egen häst om du känner för det. Tro mig, de kommer kännas bättre när du själv kan ta hand om den på ett bra sätt. :)

Som många fler säger. En häst är dyrt att ha. Jag har själv alltid vilja haft en. Men mina föräldrar har sagt att jag får skaffa en sen när jag flyttat hemifrån. Så det är det enda tips ja kan ge dig är att vänta tills du är vuxen och flyttat från hemmet. Då har du ju ingen som kan säga nej i alla fall. :)

Hästjävlar kostar asmycket och så länge du inte kan betala för skrället själv ser jag inte varför du absolut gjort dig förtjänt av det.