Forumet - Min mamma är väldigt jobbig [mad]

Min mamma är väldigt jobbig [mad]

2277 0 34
Min mamma ringer hela tiden och jag börjar känna mig trakasserad.
Att prata med den hispiga kvinnan hjälper inte [mad]

Jag har flera gånger haft allvarliga samtal med henne om att det är väldigt jobbigt att hon ringer flera gånger om dagen, men det verkar inte gå in i hennes huvud.

Att inte svara fungerar inte heller - hon ringer bara igen och igen och igen och igen och igen och igen och igen, både till mobilen och till hemtelefonen. Att stänga av allt känns inte så bra, eftersom andra personer kan behöva komma i kontakt med mig.

Hon vet inte riktigt hur hon ska göra för att skicka sms fast att jag har förklarat för henne hur hon ska göra väldigt många gånger - hon tycker att det är "svårt och jobbigt".

Och hon vill inte maila "viktiga saker" eftersom hon vet att jag aldrig läser hennes mail utan kastar dom direkt, eftersom hon skickar ett tiotal i veckan, oftast med spam eller bilder på hennes hundar - något jag inte finner intressant för fem öre.

Det värsta av allt är att hon oftast inte ens vill säga något viktigt när hon ringer, utan det är mest saker som: "Vet du vad jag gjorde idag?!" eller "Vet du vad som hände på jobbet idag?"... (eller ibland - "har du sett mitt mail!?!??!?!")

Tydligen är det ett typiskt beteende för henne, enligt min fader som var ihop med kvinnan i över 10 år, så brukade hon ringa till hans jobb minst en gång om dagen utan att ha något vettigt att säga - trots att de bodde ihop.

Så vad ska jag göra för att få henne att förstå att det är väldigt, väldigt jobbigt och att jag får stor lust att avsluta all kontakt med henne eftersom jag känner mig kvävd och att hennes ringande får mig att utveckla en stark irritation mot henne som riskerar att övergå till hat? [smile]

Spana också in:

isola:

Hade hon inte brytt sig så hade hon nog inte ringt.


Föredrar ändå min pappas lite mer passiva sätt att visa sina känslor på.

sarkofag:

döda henne/säg upp kontakten.


I teorin så vill jag ju ha en relation till henne, fast en där hon ringer max en gång i veckan och inte spammar en massa skitmail, så döda känns lite drastiskt [sad]
sarkofag:

men alltså. orka en sådan person. nä.


Hon har dock haft det ganska svårt, hon fick diskbråck x2 och kunde inte jobba kvar med sitt jobb och blev deprimerad och blahblah.

MEN ÄNDÅ [mad]

Vill bara att hon ska förstå att det räcker att ringa en gång i veckan, så att vi kan få en hyffsad relation [sad]