Forumet - Min mamma har bestämt att jag har bulimi och är dum i huvudet.

Min mamma har bestämt att jag har bulimi och är dum i huvudet.

2132 0 20
Hejhej.

Min mamma + någon gubbe på BUP har bestämt att jag har bulimi och att jag är deprimerad.

Så som jag ser det är det min mamma som förstör för mig, nu när det är sommarlov så kan jag vara borta någon vecka utan henne, hos någon kompis typ och då är allting "normalt".

Och så fort jag kommer hem igen så börjar hon gnälla och jag bryter ihop och bara sitter och grinar i flera timmar och planerar hur jag ska dö.

Och något annat jag irriterar mig som in i helvete på är att hon lovat mig att hon inte ska ringa runt till alla och berätta så som hon TROR att jag är. Och nu har hon ju självklart ring till alla i släkten, några kompisars föräldrar m.m.
Så nu känner jag mig helt särbehandlad och får konstiga blickar från dom hon pratat med, mormor frågar ut mig och allt det här resulterar ju bara i att jag mår ännu sämre.

Och jag försöker förklara för gubbarna på Bup och kuratorer i skolan m.m att jag vill flytta hemifrån, eller att jag vill bort från min mamma iaf. Det är av ganska många fler anledningar än det jag skrivit jag hatar henne, men resten håller jag helst för mig själv.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma, men jag har nu fått en massa tabletter som heter "Fluoxetin Orifarm" och undrar om det är någon här som vet något om dom, och kanske har ätit/äter dom?

Det vore ju iaf schysst om någon som kanske har vart i liknande situation och mår bättre nu kunde hjälpa mig eller något. ehh, typ.
hejsanhoppsan:

att jag vill flytta hemifrån, eller att jag vill bort från min mamma iaf. Det är av ganska många fler anledningar än det jag skrivit jag hatar henne


Jag gissar på att du är 14-16, och att du hatar din mor för att hon inte låter dig göra något fånigt som du vill.

hejsanhoppsan:

"Fluoxetin Orifarm" och undrar om det är någon här som vet något om dom, och kanske har ätit/äter dom?


http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20040607002315&Doc... Där står allt du behöver veta.
Det är sånt där som läkare verkar skriva ut till varenda människa som säger "Jag tror jag mår lite dåligt", det är fruktansvärt meningslöst.

För övrigt så antar jag att din mors misstankar om bulimi inte är helt ogrundande och du kanske bör fundera på varför hon tror det.

Alternativ 2 är att din mor är störd och lättpåverkad av saker omkring henne, och därför tror att du mår dåligt etc. för att alla andra unga människor verkar göra det, men det är mindre troligt.

Spana också in:

Ad_Hoc:

Jaa, jag är 14.

Och det händer att jag hetsäter och kräks och så.

Men min mamma kan inte bli förbannad på mig för att jag tycker att jag är fet och försöker göra någonting åt det när det är framförallt HON som berättar för mig hur fet och ful jag är och alltidalltidalltid retas och skrattar åt mig när hon ser att jag sitter och grinar.
hejsanhoppsan:

Och det händer att jag hetsäter och kräks och så.

Men min mamma kan inte bli förbannad på mig för att jag tycker att jag är fet och försöker göra någonting åt det


Då är det väl inte så märkligt att din mor anser dig ha bulimi? För det verkar sannerligen som om du försöker att ha det. Om du behöver gå ner i vikt, så gör det på ett hälsosammare sätt, och om du inte behöver det, så sluta vara en crybaby och skaffa dig lite karaktär.

hejsanhoppsan:

när det är framförallt HON som berättar för mig hur fet och ful jag är och alltidalltidalltid retas och skrattar åt mig när hon ser att jag sitter och grinar.


Jag tvivlar starkt på att din mor uppför sig som du har skrivit, du överdriver nog en hel del, jag gissar snarare på att du tar illa upp för ingenting och din mor inte orkar spela med om hur synd det är om dig hela tiden.
hejsanhoppsan:

Och det händer att jag hetsäter och kräks och så.


Ja, för det lät ju normalt. Där har du ju en anledning till varför hon oroar sig och jag tror nog att hennes retande sitter kvar i ditt huvud i sådana fall från år tillbaka och att du försöker minnas varför du hamnade där i första början. Nu låter det snarare som om hon försöker rätta till problemen.
Ad_Hoc:

Alternativ 2 är att din mor är störd och lättpåverkad av saker omkring henne, och därför tror att du mår dåligt etc.


Alt 3, din mor får dej att må dåligt, eftersom du mår bättre när du sover hos kompisar...
Hm, det är ju svårt att bevisa att man mår bra, när man mår dåligt för att nån får en att må dåligt. Undvik henne om du känner dej lättpåverka just nu. När du är starkare kan du bara ignorera henne.
knepig sits!
bulimi är inget man bara säger att någon har, utan det fastställs utifrån vissa frågeställningar, och vissa punkter behöver vara uppfyllda för att man ska kunna ställa en diagnos. har du fått en diagnos eller är det "bara" misstankar?

att hetsäta och kräkas är inte bra, och det tillhör inte ett friskt liv. Många som får bulimi är i förnekelsestadiet länge, förnekar sin sjukdom osv.

Sedan verkar det ju som att din mamma och personerna på BUP har skött detta extremt dåligt. Det är en själv som väljer om man vill berätta om sin ätstörning för närstående, inte ens föräldrar.
hejsanhoppsan:

Och det händer att jag hetsäter och kräks och så.


Du fattar väl att du just erkände att du är bulimiker nu?
"Det händer", vad fan menas med det? Hur många gånger har det hänt då?
Var glad att du har en mamma som bryr sig. Om du har en ätstörning så måste den behandlas och din morsa gör det rätta. Visst var det lite onödigt att hon ringde alla i din släkt, men som sagt, det är nog för ditt bästa.
Men shit, det finns störda föräldrar som projicerar sjukdomar på sina barn. Jag har varit med en tjej där mamman var helt övertygad om att tjejen hade anorexia. Mamman var på och tvångsmatade och ja, det resulterade naturligtvis i att tjejen tappade matlusten när hon var hemma. Inte så konstigt.

När hon bodde tillsammans med mig på helger och så däremot åt hon helt normalt. Hon var helt normalsmal, vare sig spinkig eller fet och väldigt standard-bmi.

Mamman kallade henne hora och slampa också, inför mammans egna vänner. Men det är en annan tragisk historia...