Forumet - Min mamma har fått Japandille

Min mamma har fått Japandille

327 0 12
Jag är 16 år och bor med min mamma. För ett tag sedan så träffade hon en snubbe från Japan som hon blev helt såld på.

Förutom att hon helt har övergett det svenska språket till förmån för det japansks så har hon gjort om husets inredning så att det liknar ett japanskt hus. Hon har slängt alla våra bord och stolar eftersom man i Japan äter på golvet. Hon har slängt alla våra bestick och helt ersatt dem med ätpengar.

All traditionell svensk mat har hon också övergivit och äter numera endast japanskt. Hon har t.om börjat klä sig som en japan och kastat sina gamla kläder. Det var tillräckligt jobbigt när det bara gällde henne, men nu har hon börjat projicera ut sin fetisch på mig också.

Jag får inte prata svenska hemma längre utan måste tilltala både henne och hennes nya kille (som för övrigt har flyttat in hos oss) på japanska. Jag måste klä mig som en japanska och allt möjligt. Jag sa till henne att hon inte har rätt att bestämma hur jag ska leva mitt liv, men då sa hon att så länge jag var minderårig och bodde under hennes tak så var jag tvungen att lyda hennes regler.

Nu har hon också fått för sig att vi ska flytta till Japan med Yoshiro (hennes kille). Hon har sagt upp sig från jobbet och börjat planera inför vår flytt. Jag har sagt åt henne att jag inte vill, men hon säger att jag inte har något val så länge jag är minderårig. Om hon får som hon vill så flyttar vi redan om en månad.

Hjälp mig, vad ska jag göra?

OBS: Jag är absolut inte rasist och har ingenting emot Japan och japaner generellt, bara så ni vet.
Friggolina:

Hjälp mig, vad ska jag göra?


Låter som en såndär kris som inträffar vid 30-50 års ålder. Min mamma har med spårat ut. dock inte fullt så illa. Vet dock inte vad du ska göra åt det. Kommer ju mer eller mindre förstöra hela din framtid av att flytta till japan i din ålder [shake] socialen eller någon myndighet kanske kan hjälpa [smile] men jag vet inte..

Spana också in:

Friggolina:

vad ska jag göra?


Flytta med dem?, Det låter ju minst sagt som en upplevelse, vem vet, du kanske älskar det när du väl är där, har en polare som plugade i Gifu efter högstadiet, han älskade det så pass mycket att han nu bor och studerar på universitet i Tokyo..

Friggolina:

Hur då? Är ju inte myndig.


Du kan flytta hemifrån fast du inte är myndig, Min syster flyttade hemmifrån när hon var 15, så vitt jag vet finns det inget som säger att du inte kan flytta till egen lägenhet (studentlägenhet?), eller bo på ett internat på någon skola fast du inte fyllt 18..