Forumet - Min mamma låter mig inte träffa min pojkvän!

Min mamma låter mig inte träffa min pojkvän!

7532 0 156

Spana också in:

Victory1993:

men känner mig för feg för att boka biljetter utan att hon vet om det...


Du måste slå dig fri. Din mamma måste förstå att hon inte kan begränsa sin 18-åriga dotter från att åka och hälsa på sin pojkvän om du en vacker dag ska kunna bli självständigt och flytta hemifrån. Jag anser att en 18-åring redan borde vara så självständigt att denne kan ta egna beslut gällande sådant här.
framtidstron är död:

Du måste slå dig fri.


Jag tycker du har så rätt. Min mamma är väldigt beskyddande och visst det är bra att hon bryr sig, men det blir väldigt jobbigt i längden och det har jag sagt till henne.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


framtidstron är död:

Och föresten ska du självklart inte boka biljett utan hennes vetskap - du ska berätta att du tagit beslutet att åka till din pojkvän för dina pengar helt enkelt, och sen göra det.


Jo jag vill göra det. Jag är ändå 18 år och borde få bestämma det själv. Man lever bara en gång och ska ha kul tycker jag.
szfgjdf:

Det kanske är så att hon har rätt och du behöver spara dina pengar?
Men du är myndig och väljer själv


Nej jag är väldigt ekonomisk av mig och det kostar inte så mycket känner jag.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


framtidstron är död:

Gör det då
Boka biljetter och gå sedan och säg till din mamma att du åker till din bf under sportlovet. Enkelt!


Jag vill så himla gärna göra det. Det här tar knäcken på mig. Hon tror nog inte att det är så jobbigt men det är det verkligen...Jag har ingen ork att göra någotting eftersom jag blir på så dåligt humör av att inte få åka.
Postorderhoran:

åh, sådär tror jag min mamma är också. Fast det gick över efter diverse skrik och gråtbråk. Fick nu boka biljetter och hon säger att det är dumt osv osv osv men det är mina pengar ohc jag är ju arton. Du får uppfostra din mamma lite :) Men på ett snällt sätt!


Jag hoppas att det ska gå bra, men det ser tyvärr inte ljust ut för mig...Hon är så envis men det är väl helt enkelt för att hon har svårt att släppa taget om mig...
Victory1993:

Hon är så envis men det är väl helt enkelt för att hon har svårt att släppa taget om mig...


ja, men du får visa att hon kan lita på dig, att besluten du tar inte är helt knas. Tex så är det mer ok att åka till pojkvän (som hon träffat) än boka partyresa ensam till magaluf. Lyft fram de positiva sidorna med ditt beslut.

Vet att du vill ha mammas godkännande, och att du får dåligt samvete om du gör nåt mot hennes vilja, men det här är ett viktigt steg för dig också. Annars kommer det sluta med att du och din pojkvän (med familj) bor i mammas grannhus och mamma hjälper er välja vardagsrumstapeter. Det vill du inte.
Victory1993:

Är det okej om jag skyller på dig då om hon blir arg?


Det låter väl inte så bra att försvara din självständighet med "någon tjej på internet sa åt mig att göra det..."

Men jag kan säga så här: Jag blir mycket besviken på dig om du inte bokar biljett nu och gör vad du känner för! Det kanske inte din mamma ska känna till, däremot!