Forumet - Min mamma sa att jag söker uppmärksamhet

Min mamma sa att jag söker uppmärksamhet

567 1 9

Jag har råkat gå ner 5.5 kg på 1 månad upptäckte jag denna gången jag vägde mig på badhuset. Min mamma var med och hon blev jättearg och sa att jag bara går ner i vikt för att få uppmärksamhet och försöker få en ätstörning & hon sa att jag ser äcklig ut! Jag började gråta och då sa hon att det var exakt vad hon menade.

Jag vägde alltså 47.5 kg... innan vägde jag typ 52 kg. Men jag har svårt att kontrollera hur min kropp ser ut speciellt när jag tränar nästan varje dag och försöker äta nyttigt förutom att jag äter glass ibland! Liksom jag brukar pendla i vikt!?

Saker är att hon har sagt såna saker förut speciellt när jag klär mig i tajta kläder & i pösiga kläder (hon blir aldrig nöjd?) så brukar hon säga typ "försöker du va smal eller", "du vill bara ha uppmärksamhet när du klär dig så", "du vill ha uppmärksamhet när du inte äter tårta/bulle/chips" osv.

Är jag ute efter uppmärksamhet? Någon annan som har det såhär?

Först vet jag inte hur lång du är men jag antar att du är rätt lång nu.

Sedan vill jag tillägga att denna frågan ligger väldigt nära mig själv och jag ska försöka hålla mig men om jag driftar iväg så är det för att jag kommer från samma plats. 

Jag vet inte vad det kallas för när ens förälder klankar ned på en, hon verkar ta din oförmåga att kunna hålla vikten som en personlig kränkning vilket är så fel att jag inte vad vad jag ska ta mig till. 

Jag gjorde så att jag alltid väntade tills min mamma var lugn och pratade seriöst med henne då, hon kunde ofta gå upp i varv under tiden men man får lära sig sina knep för att hålla dem nere. Det är dumt att försöka hålla en diskussion med dem när de är upprörda, man får ta det när de är lugna. 

Vi barn till orimliga föräldrar måste alltid tänka som föräldrar själva. Hur ska vi nå igenom detta? Behövs det terapi? Kan du bevisa att du inte har ätstörningar? Kan du bevisa att du har svårt att hålla vikten uppe bara? Du måste fundera, du måste tänka igenom, du kan ringa någon expert och be om råd om du behöver diskutera med din mamma.

Om hon inte slutar så kan det vara så att din mamma inte är helt frisk heller, då måste du ta hand om det. Jag vet att det låter konstigt, du är barnet, hon är mamman, men ibland barnet är också familj och familjer tar hand om varandra. Det låter som att din mamma behöver hjälp. 

Att lyssna på den typen av nedklankning är farlig, påpekar hon även när du gått upp i vikt eller enbart närt du gått ned i vikt? 

Spana också in: