Forumet - Min mamma tvingar mig att låna från CSN

Min mamma tvingar mig att låna från CSN

749 0 18
Hon säger att hon inte har pengar, hyran är för mycket säger hon. Så jag ska alltså låna 5000 varje månad o ge allt till henne säger hon, sedan säger hon att jag ska köpa mat för mig själv av resten av studiemedlet. Jag har sagt till henne att jag kommer ha 35 000 kr skulder om ett år, då säger hon att det gör inget o att jag har lång tid att betala tillbaka dom. Tycker att hon är respektlös när hon säger sånt o skiter i mig, jag kan lika gärna flytta ut o bo i en fin lägenhet för mig själv med de pengarna men jag orkar inte, det finns ändå inget ledigt. Vad ska jag göra?

Spana också in:

Sandy4:

Vad ska jag göra?


jag har faktiskt varit med om samma sak... min pappa blev arbetslös o mamma är sjukpensionerad så de i princip tvingade mig till att ta lån så vi kunde betala elräkning osv. jag ville inte egentligen, men fick sedan ett sånt jävla dåligt samvete.. tänkte att de bara är en tillfällighet, men det har fortsatt under ett års tid så ja jag är skuldsatt pga mina föräldrar... [shake] nu vet jag inte hur illa situationen är för dig o din mamma, men jag tycker det är bättre att du betalar någon tusenlapp i månaden och inte 5000. alternativt som nån föreslog så kanske en mindre lägenhet?
Flytta till mindre lägenhet är nog att föredra i detta fallet.

Sen måste man ju studera för att få lån av CSN, vilket du antagligen gör?

Sen om din mamma inte själv har råd att betala hyran själv och du bor hemma så borde du försöka bidra lite iaf. Knappast sådär mycket som hon vill ha. Men då behöver du ju en inkomst o att låna pengar för hyra är inte att föredra då man bara får en stor fet skuld på sig, vilket inte är en bra start på ens liv som vuxen.