Forumet - Min morsa är (kanske) en alkoholist.

Min morsa är (kanske) en alkoholist.

1402 0 17
Jag frågade för ett tag sedan vad jag skulle göra för att jag och min morsa bråkar så mycket. Nu har det blivit värre...

Jag har dagligen nu gått in i min morsas rum och hittat flaskor med sprit, nya eller uppdruckna. Hon förnekar att det finns sprit i lägenheten (Har inte berättat att jag hittat flaskorna eftersom hennes rum är hennes liksom).
Hon kom nyss och babblade om att jag skulle imorgon vara hemma vid åtta senast. Jag sa åt henne att det ändå inte spelade någon roll för hon skulle bara supa. Hon blir förbannad och säger att hon inte druckit på två veckor (Då hon sa att hon skulle sluta). Hon kommer in senare igen och är sur och säger att jag är "dryg" som anklagar henne. Nästan som om hon absolut inte SER och MINNS flaskorna i hennes rum.

Jag befarar att hon blivit en alkoholist. Jag bor norrut och farsan bor i stockholm och är en empatilös skit som begått massvis med pengarelaterade brott (Men inte påkommits). Morsan sköter sitt jobb och så men är skröplig och är inte direkt en morsa längre...utan snarare en jobbig person jag inte kan undvika.

Jag är nu...ja självmordbenägen antar jag. Kan inte ta hem någon, kan inte direkt dra ut och har ingen längre. Jag vill inte direkt prata med någon men vet fan inte vad jag ska ta mig till.

Är 16 förresten. Har en syrra här (Men hon är inte direkt lämplig för att ta hand om en 16 åring).

Vill bo kvar här så farsan är inte ett val.

Fråga om något är oklart.

Spana också in:

Daedalus:

Funderade på soc men är typ livrädd att dom ska tvinga mig ner till stockholm eller till syrran eftersom farsan enligt dom iaf är fullt fugerande som en farsa. Syrran är...antagligen iaf, psykiskt sjuk (Inte galen men...ja) så jag menar..ingen av dom skulle funka.


Säg det till dem. Tror de att du talar sanning om din mors alkoholism kommer de lita på vad du säger om övriga familjemedlemmar också.
Daedalus:

Har redan själv börjat dricka och skit för att klara av dagarna, men det är så inte jag..Har spätt ut hennes sprit och allt men nu har hon inte bara 3 liters tetror (Som är svåra att spä ut) utan starksprit som rom och vod


Du vet du själv kan ha mycket lättare för att falla dit i sjukdomen när du har en förälder som är alkoholist?
Vill du verkligen sluta som din mamma? bli likadan?
Lägg ner alkoholen, det gör allt bara värre i slutändan.
Kan inte bli beroende av någon anledning så tror inte det är någon fara då jag inte super på det sättet.
Men vet inte riktigt vad jag ska göra. Imellanåt känner jag mig nästan galen, som om jag kanske bara inbillar mig alltihop.
Sen är jag lite rädd då morsan bara har mig så att säga. Hon har liksom spenderat hela sitt liv på oss och om jag går till soc skulle hon antagligen må skit, om inte värre, ta sitt liv så hon har sagt förut att när jag väl lämnar boet har hon ingen anledning att leva.