Forumet - Min pojkvän lever kvar i sitt förflutna

Min pojkvän lever kvar i sitt förflutna

2611 1 74
Okej, han är inte riktigt min pojkvän. Vet helt ärligt talat inte vad han är. Vi har varit "tillsammans" i ungefär två månader nu.

Men i alla fall, jag tycker om honom, väldigt mycket. Men en sak som gör mig ledsen och irriterad på samma gång är att han inte är över sitt ex ännu. Det har gått 9 månader sedan dom gjorde slut, hon har ny pojkvän. Ändå postar han en massa deppiga statusar på facebook och liknande om hur han förlorade sin andra halva för 9 månader sedan och blah blah blah.

Igår föreslog jag att vi skulle leka ett "kissing game". Han såg ledsen ut och jag frågade varför han reagerade så konstigt. Då svarade han att det var för att hans ex och han brukade leka den leken.

Hur får jag honom att liksom.. komma över henne? Jag känns hela tiden bara ett alternativ, jag är bara tjejen som man är med efter att man har gjort slut med sin "stora kärlek" Åh, frustrerad.
deesaturn:

Ändå postar han en massa deppiga statusar på facebook och liknande om hur han förlorade sin andra halva för 9 månader sedan och blah blah blah.


Känns faktiskt inte som att den här killen ser dig som annat än ett substitut. Jag hade valt att inte fortsätta träffa denna kille på ett romantiskt/sexuellt plan i alla fall. Okej om båda två är med på att den andra inte är över en person och man vet att det inte är något emotionellt bindande, men du verkar ju vilja ha mer, och därför är den här killen uppenbarligen inte rätt väg att gå.

Spana också in:

Att tro att känslor bara är något man blir av med för att någon annan hamnar i ens liv är inget annat än naivt och dumt. Prata med honom om det. Var öppen. Till syvende och sist handlar det om i fall du är beredd att hjälpa honom eller inte, för något finns det ju i honom som du anser är värt att älska. Eller så lämnar du honom bara.
OF 5:

Att tro att känslor bara är något man blir av med för att någon annan hamnar i ens liv är inget annat än naivt och dumt.


Jag har aldrig påstått att hans känslor för exet skulle försvinna bara för att jag hamnade i hans liv. Jag förstår att det finns känslor kvar. Dock så förstår jag inte varför han fortsätter att älta hela tiden. Allt vi gör kopplar han till henne. Det är nästan som att han inte ens försöker släppa taget.

Jag vill hjälpa honom, men jag vet inte hur, som sagt.
deesaturn:

Är rädd att han ska ta illa upp om jag nämner det. Det verkar vara känsligt för honom, det här med hans ex. Åh, jag vet inte.


Du kan ju ta upp det på olika vis. Du får känna av om det blir för känsligt för honom, eller till och med chansa lite. Och du kan förbereda honom genom att säga något innan. Men tror inte du kan förvänta dig att kunna hjälpa honom om du inte pratar med honom.
deesaturn:

Antingen skiter jag i honom eller så försöker jag prata med honom.


Behöver ju inte vara antingen eller. Du kan ju göra båda och, vilket kanske är att föredra så att du inte bara "dumpar" honom helt utan anledning, kan ju vara något som gör att han mår ännu sämre. Tänker jag mig.
deesaturn:

Så what you're saying is, jag kan inte förändra honom?


Nej, för det är inte ditt jobb. Man ska aldrig försöka ersätta någon med en annan. Det hade varit en helt annan situation om han deppat tills han träffat dig och sen blivit glad, men det är ju bara kaos att han sitter och skriver statusar om sin andra halva när du sitter bredvid och väntar på att han ska rycka upp sig.

Prata med honom, definitivt.