Forumet - min självkänsla försvinner

min självkänsla försvinner

869 2 4
hejsan

en dålig egenskap jag har : jag har svårt att ta den plats jag behöver när jag känner att en annan tjej med "högre status" är där jag är.

Imån så ska jag fika med en kille jag gillar (känner inte honom så bra) , min kompis (känner henne GANSKA bra)och hennes bästa kompis (som är en kille).
Och alla dom tre är super bra vänner. Jag känns lite utanför om man säger så. Då blir jag osäker och tyst och vågar inte ta plats.

vill ju göra ett bra intryck på killen jag gillar. vad ska jag göra? [tard]

Spana också in:

Håller med de andra...strunta i egenskaper som status även om det är svårt, jag vet! Oftast är de personer med mkt status egentligen de som har det värst (osäkra p åsig själva och skapar en fasad, minderhetskomplex, trycker ned andra för att lyfta sig själva etc.) så försök se det som att du är mkt bättre än dessa personer så boostas självkänslan.

Ofta när man är nervös eller tänker mkt på hur ngnting ska gå så håller man automatiskt tillbaka, så försök och släpp det så mkt som möjligt. Ett dåligt intryck är bättre än inget alls (du kan ju alltid skämta och skratta åt det med honom sen eftersom killen i fråga kmr komma ihåg dig!)

Lycka till!