Forumet - Min syster är en missbrukare

Min syster är en missbrukare

3274 1 4
Min syster är en missbrukare. Förr gjorde hon det då och då men nu har det blivit en vardag för henne. Hon inser inte själv att hon har problem. Det påverkar ju inte bara henne, utan alla runt omkring henne tar detta på allvar och många är ledsna och upprörda. Hur ska jag försöka ta upp det med henne utan att hon tar illa upp och känner sig attackerad?

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Hej! Det bästa är nog att du kontaktar någon organisation som jobbar med missbruksproblematik inom familjer. Förslagsvis kan du börja med att höra av dig till Ulf Zetterman på Ersta Vändpunkten, som finns i vår Stöd & Svar-panel. Han är sociolog och psykoterapeut, har väldigt stor erfarenhet av att hjälpa och stötta anhöriga till alkohol- och drogmissbrukare och kan säkert ge dig råd om hur ni kan gå vidare för att hjälpa din syster!
Det är bara att du säger till riktigt ordentligt att om hon inte slutar så kommer hon att tappa vettet och bli galen. Du ska vara arg för det är ju allvarliga grejer det handlar om!

Säg att hon kommer aldrig må bättre av det där Bara sämre! Säg hur det blir för er familj och allt som har med droger att göra och hur fel det är.

Jag vet inte vad du ska säga men säg det ordentligt! Det bästa är om hela familjen är med och att ni säger åt henne.

Spana också in: