Forumet - min topplista över onödiga saker

min topplista över onödiga saker

1316 0 16
5: lag (1996:1118) om marknadsföring av kristallglas. man kan tycka att denna lag är överflödig, med tanke på att vi redan har marknadsföringslag (2008:486), och att ingen bryr sig om näringsidkares marknadsföring av sådana produkter av glas som omfattas av nummer 7013 i Europeiska gemenskapens tulltaxa som finns intagen i bilaga 1 i rådets förordning (EEG) nr 2658/87, i synnerhet inte så pass mycket att frågan förtjänar en alldeles egen lag.

4: forumet för homo- och bisexualitet. de enda trådar som startas i det forumet som inte snarare bör höra hemma i relations- eller sexforumet är de som startas om att forumet är fullständigt onödigt, samt allmänt trollande.

3: språkrådet. "språkrådet är avdelningen för språkvård inom institutet för språk och folkminnen. språkrådet ansvarar för språkvården i sverige och kan ses som sveriges officiella språkvårdsorgan". dels så förtjänar det en plats eftersom deras hemsida har den inte helt smickrande url:en sprakradet.se, detta trots att svenska tecken faktiskt kan användas i domännamn nu för tiden, och dels eftersom det inte ens räknas som en myndighet i sverige. däremot i finland. vilket innebär att svenska staten finansierar en finsk myndighet. som inte ens är en svensk myndighet.

2: livsmedelsverket: den centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel, inklusive dricksvatten. det är viktigt att poängtera att livsmedelsverket utöver att vara den centrala myndigheten för livsmedel även är den centrala myndigheten för dricksvatten, som ju faktiskt räknas som ett livsmedel. vilket livsmedelsverket uppenbarligen vet, då de får mängder av pengar för att komma med uttalanden som "dricksvatten brukar kallas vårt viktigaste livsmedel", vilket förmodligen är lätt för deras analytiker att säga, då uppenbarligen en del av dem avslutat mellanstadiet. andra genialiska saker som de gillar att bli fullständigt vansinniga över att det inte är något smör i smördegen, och andra fullständigt ovidkommande detaljer som fullständigt saknar verklighetsanknytning.

1: nämnden för hemslöjdsfrågor: sveriges officiella myndighet för "hemslöjdsfrågor", som "arbetar med många verksamhetsfält. inriktning och omfattning skiftar, ibland initieras nya frågor eller förstärks vissa områden genom arbete i projektform". vill man vara mer specifik så är ett av deras nuvarande projekt att "göra hemslöjden med alla dess aktörer och verksamheter tydligare och mer samtida". såvitt jag vet så är deras största bidrag till sveriges kulturliv att deras ordförande en gång arbetat som stillbildsfotograf åt ingmar bergman. uppenbarligen så är denna myndighet av så ytterlig vikt för rikets styre att det inte ens är nödvändigt att skriva in att deras ordförande faktiskt är ordförande för nämnden för hemslöjdsfrågor på hans wikipediasida.

diskutera.

Spana också in:

Leijonsparf:

det faktum att man stör sig på en myndighet är ju något slags tecken på att de iallafall gör något.


Ja, men det är skillnad på att göra något och att göra något meningsfullt.

Leijonsparf:

men nämnden för hemslöjdsfrågor?


De utgör ett bra exempel på totalt meningslösa myndigheter, det är alltid något.
iddqd:

Ja, men det är skillnad på att göra något och att göra något meningsfullt.


livsmedelsverket fyller en funktion, i att de faktiskt utgör ett mål för aggressioner och dylikt, samtidigt som de egentligen inte får något annat än meningslöst klagande gjort, vilket innebär att de inte faktiskt innebär något reellt problem. nämnden för hemslöjdsfrågor, ja, det är förmodligen bara en handfull personer i sverige som faktiskt kan komma på något de faktiskt uträttat. de flesta av dem sitter förmodligen i denna myndighets styrelse.