Forumet - MIn vän vill dö, vad ska jag säga?

MIn vän vill dö, vad ska jag säga?

779 0 12
För fyra dagar sedan bestämde sig min vän för att ta en kabel och hänga sig själv. Det misslyckades, dock, och nu ligger han på psyk. Jag ska dit och hälsa på honom idag, men vad ska jag säga? Han tänker fortfarande begå självmord så fort de släpper ut honom.

Vad säger man till någon som gett upp totalt?

Spana också in:

Guide Me Home:

Vad säger man till någon som gett upp totalt?


svårt läge,har nästan varit i samma situation som din vän, när man är i en sån situation ser man inget hopp någonstans, det enda man ser som lösning är att ta sitt liv och det är inget man tar sig ur bara sådär.

prata med honom säg vad många människor det faktiskt är som bryr sig. självmord är ingen lösning på problemen, det är bara en flyktväg ifrån dom och en riktigt dålig sådan. livet har mera att ge än dödsångest och lidande. kanske inte nu för tillfället i det här fallet,men livet kommer ge så mycket mer bara man håller sig vid liv och har hopp om att det kommer bli bättre.
Det är bra på ett sätt. Att han försökt ta sitt liv pekar på att han håller på att må bättre.

Konstigt nog försöker man ta livet av sig när det går uppåt igen. Jag vet inte varför.

Det kan ju vara en lätt uppmuntran? Håller han bara ut och fortsätter med terapin (jag antar att han gick hos psykolog innan självmordsförsöket) så kommer han att bli "frisk".

Det enda du som vän kan göra annars är finnas till och vara extra uppmärksam. Du kan inte göra honom glad i.v.f.