Forumet - min vikt.

min vikt.

2302 0 7
hej! jag är 14 år. Jag är mellan 163-164cm lång och väger mellan 56-57kg. Min fundering är om det är en bra vikt för mig. Det är så att för någon vecka sedan vägde jag mellan 55-56 kg. Jag tränar varje vecka minst 3 gånger. Men är inte nöjd över min vikt. Jag vill kunna väga mellan 53-54kg. Men kommer inte ner i de siffrorna. Har ni något bra tränings tips till mig??

Spana också in:

Skit i vad den förbannade jävla vågen säger. Om du äter normalt och tränar regelbundet så får du en bra vikt av dig själv. Dessutom kommer du alltid pendla i vikt genom hur mycket du druckit innan/efter eller om du precis smällt i dig en stor pizza precis innan du väger dig. Vågen är endast ett verktyg för att få fram vikt (skelett+muskler+fett+organ tillsammans) som är relevant i ytterst få tillfällen.

Sen ärligt talat, ingen bryr sig om vad andra väger. Kanske kan vara lite kul att jämföra vänner emellan ibland, men vikt är inte relevant för 5 öre annars.

Ät bra mat med protein och kolhydrater och rör på dig och var glad för din vikt istället för att bekymra dig om något så fjantigt som en våg.
Vågen kan inte avgöra hur din hälsa är, det kan endast du själv göra.

Sofia333: hej! jag är 14 år. Jag är mellan 163-164cm lång och väger mellan 56-57kg. Min fundering är om det är en bra vikt för mig. Det är så att för någon vecka sedan vägde jag mellan 55-56 kg. Jag tränar varje vecka minst 3 gånger. Men är inte nöjd över min vikt. Jag vill kunna väga mellan 53-54kg. Men kommer inte ner i de siffrorna. Har ni något bra tränings tips till mig??
När du tränar går du upp i vikt eftersom du bygger muskler , samtidigt som du blir smalare och starkare. 

Innan jag började träna vägde jag runt 63 kg , idag är jag smalare men väger nästan lika mycket just pågrund av att jag byggt muskler. 

Vikten står inte i din panna , titta dig själv i spegeln istället :)Asså ens vikt pendlar jättemycket. Gick för ngn månad sen ner rätt mkt och fick där lära mig att vikten pendlar jättemycket beroende på olika saker. Allt beroende på när man väger sig, t.ex på morgonen väger man oftast mindre, (brukar alltid göra mina behov innan jag väger mig för att få de rätta siffrorna). Och tränar du 3 gånger i veckan så har du antagligen inte gått upp något i fett, utan antagligen muskel elr vattenvikt :)
Jag är 15, ca 165 lång och väger 61. Din vikt är verkligen helt normal. Sluta väga dig också, så länge du mår bra fysikt är der inte nödvändigt. För 3 år sen vägde jag ca 47 kg med nästan samma längd och hade svag ortorexi ibser jag nu i efterhand. Jag var normalviktig då också men mådde inte bra i psyket så strunta i siffrorna och fokusera på träningen! <3