Forumet - Mina föräldrar är skitstränga! Hjälp!

Mina föräldrar är skitstränga! Hjälp!

4716 1 81
Ja, som rubriken lyder, mina föräldrar är riktigt stränga och jag vet inte hur länge jag kan stå ut med det!

Jag får inte gå på fester där det finns alkohol eller killar! Med andra ord bara tjej-middagar. Jag får inte vara ute sent, max till kl 9-10. När det blir mörkt utomhus så ska jag befinna mig inomhus. Ingen annan stans! Jag får inte slinga håret blått eller ta tungpiercing. Och om jag bråkar eller är olydig så tar dem bort något! T.ex. "Du har dataförbud i 3 dagar, du får inte träffa X på fredag, du får inte mobilen resten av dagen". Osv, osv, osv. Jag blir helt knäpp. [cry]

Jag står inte ut längre! Jag röker och dricker i skolan med mina kompisar (jag vet, låter helt sjukt att dricka i skolan, visst?) men jag har ju inget jävla val, enda tidpunkten på dagen då jag får vara ifred. Vi brukar oftast gå utanför skolan och röka. Men jag dricker mig såklart inte full i skolan.

Hursomhelst, så ska min kompis ha fest snart, det kommer finnas alkohol där. Jag frågade min mamma om jag fick gå dit. Först var hon tveksam, hon kom med argumenten "Jag känner inte hennes föräldrar så bra" och "Jag vet inte vilka personer som kommer dit, och då inbillar man sig det värsta" Jag kan säga att det krävdes en hel del jävla övertalning och vart dessutom tvungen att ljuga om att det bara var "några tjejer" som skulle dit och att ingen alkohol skulle finnas där. Annars skulle jag aldrig fått gå, jag lovar! Dessutom så ska hon köra mig dit och hämta mig. För som hon själv sa: "Jag vill se hur stället ser ut och vart du går in".

Står inte ut längre! Jag gråter ofta för mig själv pga. att dem är så stränga. [mad]Har tom. funderat på att bo hos en fosterfamilj och att flytta till en egen lägenhet när jag blir 16 (fyller 16 i nov). Men i en fosterfamilj så vet du aldrig hos vem du hamnar eller hur länge du får bo där och jag skulle aldrig klara av att försörja mig själv ekonomiskt vid 16 års ålder. Därför flyttar jag hemifrån när jag är 18 istället.

Detta blev ett jävligt långt inlägg. Men nu till det viktigaste. Har ni några tips på hur jag kan få dem att lätta på reglerna lite? Kommer seriöst att ha no social life överhuvudtaget om dem ska fortsätta såhär, får ju inte göra någonting! Kommer säkert att sluta upp med att jag sitter isolerad från samhället i en liten jävla källare.. [tired]

Är mina föräldrar stränga?

Spana också in:

lol tickstart....


Har inga som helst tips. Jag sitter i samma sits som du gör, men allt jag har provat att göra eller säger, har inte fungerat. För mig är ljuga inget val, så då blir det att man får finna sig i situationen. Har full förståelse för att det känns riktigt illa, men lever du i deras hus, är det det deras regler som gäller.
Fingerprints:

men hur gammal är du?


Jag är hela 16 år gammal.[cute] Hurså?

Tickstart:

dina föräldrar har världens tonårsrevolt på halsen, omg


[crazy]

Är så mycket good girl man kan vara ju.

Missy96:

Hahaha, jag är en jävla inneboende som inte har något att säga till om!


Lite så, ja.

När du diskuterar med dom, hur brukar du lägga fram din argument?
Fingerprints:

trodde du var äldre än mig, haha.


Oj, galet! x)
Vad fick dig att tro det?


OnT: Mitt förslag är att du visar sig vara ansvarsfull och mogen. Det kan man göra genom att samla ihop argument och presentera varför de föräldrarna. Se till att bara konstruktiv och samlad när du samtalar med dom. Att brusa upp gör det bara värre - fastän det är mycket förståeligt att du blir upprörd. Alternativt kan de tala med andra föräldrar för att se hur de resonerar när de låter sina barn vara ute.