Forumet - Mina föräldrar missköter sina djur

Mina föräldrar missköter sina djur

3467 0 47
Vad ska man göra åt det? Mina föräldrar har en hund som typ inte får motion mer än att springa på gården, de är sena med att ta henne till veterinär osv. Men de bryr sig inte när jag försöker nämna det, de säger typ "men då kan ju DU sköta henne"/ "Det ska bli kul att se när DU blir vuxen och ska sköta en hund".. Men jag har liksom varken tid eller råd att ta hand om deras hund, vet inte vad jag ska göra?

Spana också in:

Jeay_L:

Min mamma har en liten tik som blir 1 år i oktober och NU börjar dom prata om att börja gå ut på promenader med henne!


[tard] Stackarn
Man känner sig maktlös liksom, ens föräldrar borde ju ha bättre omdöme än vad man själv har..

Vår hund är typ elva år, hon fick promenader i början, sen bytte mamma jobb och sen dess har hon inte hunnit med att ta hand om henne. Mina föräldrar kan inget om hundar, de har inte gått grundlydnadskurs, hon tror att det är fel på hunden när den inte gör som hon säger, mamma skäller på henne för att hon stjäl mat, men hon har liksom ingenting annat att göra, osv. Fattar inte varför vi skaffade hund ifrån början..
Harpyja:

Som min mamma som har åtta katter och det är ett rent helvete. Tack gode jävul att jag aldrig är där.


Låter bekant, vi har fem honkatter+en kastrerad hane.. Iår hade vi "bara" fem kattungar, förra sommaren hade vi fyra kullar=18 st. Jag avskyr det, jag vet hur mycket problem katthemmen har med sommarkatter osv.. Mammas katter är inte heller vaccinerade, id-märkta, försäkrade eller något.
Har försökt övertala mamma att sluta men det är ju hennes "hobby" att få kattungar varje sommar. [tard]
CaithSith:

Mammas katter är inte heller vaccinerade, id-märkta, försäkrade eller något.


Samma här. Den äldsta som vi haft sen jag föddes är ett bensangel som tappar päls och får bölder men mamma "har inte råd" till en avlivning.

Nu är iof alla hankatter kastrerade plus en hona, men innan så parade sig ju två (från fyra till åtta då).

CaithSith:

Har försökt övertala mamma att sluta men det är ju hennes "hobby" att få kattungar varje sommar


Jo precis. Det är väldigt oansvarigt tycker jag, om man inte tar väl hand om dem. Min morsa skaffar katterna "för hon tycker synd om dom" (köper dem från andra som tänker avliva)
:( Har du försökt att tala med dom ordentligt?

Om det är verkligen illa kan man ju anmäla dom anonymt till närmaste djurskyddsförening, men det är nog väldigt jobbigt att göra det mot sina egna föräldrar [sad] Det kan du iofs göra även om det inte är riktigt illa, det kanske får dom att tänka till.
Harpyja:

"har inte råd" till en avlivning


Usch.. Har hört många som säger så, borde nästan vara subventionerat tycker jag. Vi har en katt just nu som vi misstänker ha livmoderinflammation men mamma tar inte henne till veterinären..

Harpyja:

Nu är iof alla hankatter kastrerade plus en hona, men innan så parade sig ju två (från fyra till åtta då).


:/

Harpyja:

Det är väldigt oansvarigt tycker jag, om man inte tar väl hand om dem.


Tja.. De har det ju bra tiden de bor här men jag tycker det känns hemskt att sälja dem då man inte vet hur det går för katterna sen, det är ju överskott på kattungar och katter har så låg status(folk typ slänger ut dem i skogen när de tröttnar på dem). Även om det verkar vara bra personer som köper katterna så vet man ju inte säkert, speciellt då hon säljer dem så billigt(200kr/st)..
Unexpected:

:( Har du försökt att tala med dom ordentligt?


Ja.. Har försökt. Ibland har mamma sagt att hon vet om att hon borde sköta hunden bättre men hon har inte möjlighet till det(hon jobbar länge, är gammal och stressad mm).
Men hon gör liksom inget för att lösa problemet direkt, hon försöker men det går inte så bra..

Fast grejen är väl egentligen att de ser på djuren som något de har skaffat åt sig själva, inte som att djuren har rättigheter liksom. Vi skulle ju kunna prioritera bort vissa saker varje månad och ha råd med veterinärvård till exempel, men de tycker inte att det är värt det.

Unexpected:

men det är nog väldigt jobbigt att göra det mot sina egna föräldrar


Ja.. Jag vet inte :/
Hm..
CaithSith:

Tja.. De har det ju bra tiden de bor här men jag tycker det känns hemskt att sälja dem då man inte vet hur det går för katterna sen, det är ju överskott på kattungar och katter har så låg status(folk typ slänger ut dem i skogen när de tröttnar på dem).


Jo det gör en riktigt förbannad ibland när man får höra sånt.
Som en gång vid min skolgård då ett gäng med ungdomar tänt eld på en katt.
Jag förstår inte humorn i det.
CaithSith:

Mina föräldrar kan inget om hundar, de har inte gått grundlydnadskurs, hon tror att det är fel på hunden när den inte gör som hon säger, mamma skäller på henne för att hon stjäl mat, men hon har liksom ingenting annat att göra, osv.


Mamma och min bonusfarsa vet då iallafall hur man uppfostrar en hund å sådär, men gå promenader är för mycket begärt tydligen sen så blir dom irriterad då hunden springer runt och är ivägen och busar så kommenterar jag att hon va jättelugn och snäll då hon bodde hos min pappa en vecka, då fick hon promenader och tid flera gånger/dag, först en kort "kissrunda" på morgon, sen gick pappa med henne en kort sväng då jag jobbade, och sen gick jag en längre promenad med henne på eftermiddagen, och så en sista pissrunda innan vi skulle sova..

Värsta är att de är en hund som verkligen kan bli otroligt fin om man bara skulle lägga ner tid på henne! Hon är jättesmart!
Jeay_L:

Det vet jag inte riktigt om jag tror på, annars skulle det ju knappast vara tillåtet att ha halsband och sele på katter!


Jo men då är det ju runt hela halsen. Stryper du en katt så tar man ju tummen och pekfingret på varsin sida av adamsäpplet. Då måste man också trycka inåt samtidigt som man trycker på, vilket halsband inte gör.