Forumet - Mina föräldrar vill att jag ska vara olycklig.

Mina föräldrar vill att jag ska vara olycklig.

1741 0 36
Börjar verkligen bli trött på dom, mina föräldrar alltså. Dom låter mig verkligen inte göra mycket. Dom låter mig inte festa och ha kul med mina kompisar. Dom anser att det är helt fel att bli full, och att alkohol förstör ens liv totalt. Detta får mig att känna mig rätt så jävla deprimerad, sur och utanför. Jag får knappt gå ut!

Det enda jag gör på min fritid är att träna på gym och sitta vid TV:n/Xbox/datorn. Det blir ganska tråkigt efter ett tag när man gör detta i stort sett hela tiden. Men nu på sistonde har jag blivit väldigt sugen på att börja på boxning. Det verkar kul, och det skulle vara skönt att äntligen ha något annat att göra på dagarna, att få något annat att tänka på.. Men självklart säger mamma och pappa nej, som alltid. Dom tycker inte att det är en kul sport, och dom anser inte att det är något för "en snäll och fin kille" som jag.

Dom har fel, boxning är skitkul. Och jag är inte en sån "snäll och fin kille" som dom tror jag är. Boxning skulle verkligen hjälpa mig att må bättre tror jag. Men det verkar som om dom vill att jag ska vara olycklig? Vad ska jag göra? [sad]
Yogi:

Dom anser att det är helt fel att bli full, och att alkohol förstör ens liv totalt.


vilket det har gjort i många miljoner människors liv
Buddah:

alkohol är inte lagligt för dig att dricka och dina föräldrar har ansvar för dig tills du är 18.


[y]

men att de inte låter dig börja i boxning tycker jag bara är dumt av dem. hellre det än att du är ute och super skallen av dig

Spana också in:

Buddah:

Att dom inte låter dig dricka alkohol är inte konstigt, alkohol är inte lagligt för dig att dricka och dina föräldrar har ansvar för dig tills du är 18.


jaja, det håller jag väl med om. Men att jag inte får börja på boxning är förjävligt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Argh:

brottning då?


Nja har aldrig tyckt om tanken av att ligga på golvet med en annan kille och rulla runt och krama varandra [confused]
Yogi:

jaja, det håller jag väl med om. Men att jag inte får börja på boxning är förjävligt.


Ja det kan jag dock hålla med om, kan du inte helt enkelt gå ner till någon klubb och snacka med en tränare där. Be honom prata med dina föräldrar och berätta lite om vad boxning är för något (framförallt att det inte bara är "bad guys" som tränar), kanske vore något?
Yogi:

Dom låter mig inte festa och ha kul med mina kompisar. Dom anser att det är helt fel att bli full, och att alkohol förstör ens liv totalt. Detta får mig att känna mig rätt så jävla deprimerad, sur och utanför. Jag får knappt gå ut!


Att dina föräldrar inte vill att du ska dricka är ju helt naturligt. De vill skydda dig och vill inte att du ska bli full och göra saker som du kommer att ångra (att man lär sig bäst av sina egna misstag tänker de antagligen inte på). Kan du inte fest med dina vänner utan att dricka/ eller att dricka så lite att du hinner nyktra till innan du ska hem? På så sätt får dina föräldrar förtroende för dig och låter dig kanske vara ute mer.


Yogi:

Dom har fel, boxning är skitkul. Och jag är inte en sån "snäll och fin kille" som dom tror jag är. Boxning skulle verkligen hjälpa mig att må bättre tror jag. Men det verkar som om dom vill att jag ska vara olycklig? Vad ska jag göra? [sad]


Argumentera för din sak. Leta fakta/fördelar om boxning. Visa för dem att det inte är en farlig sport och att det inte innebär att stå och puckla på varandra i en ring. Lägg fram dina argument sakligt och bråka inte. Försök att övertala dem på ett "moget" sätt, då kommer de inte ha så mycket att sätta emot. Om de inte väljer att köra diktaturstilen och säger nej direkt utan att lyssna på dig.
Fy fan:

Källa plix.


[zzz]
ca 400 000 barn (I Sverige) (upp till 17, tänk på att flera bor kvar hemma efter att de fyllt 18) växer upp i ett hem där en eller båda föräldrarna missbrukar (inte bara alkohol, men det är det som är främsta missbruket)

bl.a i mitt fall har det förstört sammanhållningen i familjen så att alla i princip hatar varandra, ekonomin är helt söndertrasad m.m
Yogi:

Men det verkar som om dom vill att jag ska vara olycklig?


det kan jag väl aldrig tro[love]:'(
Jag känner igen mig. Men är det inte fel att du blir deprimerad av att inte dricka? Dina föräldrar har rätt i det där. Av alkohol blir man inte lycklig.
Dock kan jag förstå varför du känner dig utanför och sådär, det kan jag verkligen. ,/
Tyvärr måste jag nog säga att dina föräldrar även har rätt i det här med boxning. Jag tycker ialla fall samma som dom, att det inte är någon bra sport alls. Men i slutändan är det ju ändå du som bestämmer vad du vill hålla på med. Ja,.inte alltför mycket förstås, men till stor del borde du få. Det är ju ändå ditt liv<3

Jag vet faktiskt inte vad du ska säga för att få dom på andra tankar. Har du pratar med dom om det här, alltså på riktigt på riktigt?Så att dom förstår att det är allvar..

Och du, dom gör inte det här för att dom vill att du ska vara olycklig. Självklart inte! Dom älskar dig och det vet du nog innerst inne också.
Men jag förstår mer än väl vad du pratar om. Jag har det ungefär likadant, eller det var väl mer förut iof, har blivit en aning bättre nu.
Yogi:

Börjar verkligen bli trött på dom, mina föräldrar alltså. Dom låter mig verkligen inte göra mycket. Dom låter mig inte festa och ha kul med mina kompisar


Mina föräldrar var för något år sedan också överbeskyddande. Men sedan så drog jag upp detta, att jag typ inte fick göra ngt, när jag satt i bilen med min kusin, moster o mamma, så berättade jag. Jag sa att jag ALDRIG druckit, alltid passat tiderna, aldrig hamnar i slagsmål osv. så blev typ min moster lite sur på min morsa o tog mitt parti direkt. Detta fick mina föräldrar att tänka om o nu, efter en massa nya debatter hemma, får ja vara ute till över midnatt.

Men kmr jag hem full blir det som gamla tider skulle jag tro :P
De är nog bara stränga, överbeskyddande och hemskt insnöade.
Att försöka prata med dem på ett lugnt och sansat sätt kanske skulle funka. De måste lita på dig.
Men om du sagt till det, att du känner dig deprimerad som inte får dricka, kan jag förstå att de sätter sådana gränser för dig.

Säg att du vill visa att du kan ta hand om dig själv. Om du är 16 kanske du redan går på gymnasiet eller ska gå. Folk brukar flytta till studenthem vid den åldern och de flesta klarar sig ju fint. Du börjar bli vuxen och ska då få ta mer ansvar. Det måste de förstå, och någon måste förklara för dem, och den personen är troligtvis du eller någon nära släkting som förstår dig.