Forumet - Mina lärare säger att jag vet för mycket

Mina lärare säger att jag vet för mycket

561 0 15
Jag är väldigt ambitiös i vissa ämnen i skolan, t.ex. svenska, engelska. Vilket kan leda till att jag ofta skriver längre uppsatser än mina klasskompisar och är mer förberedd innan redovisningar. Det har nu på senaste tiden nästan blivit ett problem då det känns som att lärare rent ut sagt skäller ut mig för att jag gör för bra ifrån mig och vet för mycket . Lärare kan typ komma fram och säga "Vad håller du på med? Du får ju dem andra att känna sig dåliga om du lägger ribban så mycket högre än de gör". Jag har aldrig tänkt ur det perspektivet att jag skulle göra andra ledsna och avundsjuka och jag har faktiskt fått lite dåligt samvete. Men ingen av eleverna verkar vara påtagligt irriterad på mig? Vi har t.ex. två mattegenier i min klass som hoppat upp två matteböcker och står framme och skriver obegripliga formler på tavlan och ingen lärare/ elev säger åt dem! Tycker ni att jag bör dra ner tempot och anpassa mig efter de andra eller hur ska jag göra? 
Jag tycker att så länge du själv mår bra och inte stressar ihjäl dig pga skolan så är det väl lugnt. Så länge du inte försöker glänsa med det så det sticker i andras ögon heller, det är inte så uppskattat. Det är väl bra om du sätter ribban högt om du känner att du fixar det, vet inte vilken årskurs du går men tänk på att inte slita ut dig för risken är att du kommer känna dig sliten längre fram.

Spana också in:

Du måste kunna hålla maxgränsen. Om läraren säger "Den här uppsatsen får endast vara 5 sidor lång" så måste du anpassa din text skriva om och använda synonymer för att den ska passa med beskrivningen du fick av din lärare. Annars om det inte finns någon maxgräns så kn du väl fortsätta med det du gör. om du gillar att skriva uppsatser så gör det. Strunta i vad de andra eleverna tycker åtminstone. De får själva jobba och försöka bli lika bra som du, de med matteböckerna anpassar sig inte utan kör sitt eget race. Det borde du också göra.

Rebecca00: Du måste kunna hålla maxgränsen. Om läraren säger "Den här uppsatsen får endast vara 5 sidor lång" så måste du anpassa din text skriva om och använda synonymer för att den ska passa med beskrivningen du fick av din lärare. Annars om det inte finns någon maxgräns så kn du väl fortsätta med det du gör. om du gillar att skriva uppsatser så gör det. Strunta i vad de andra eleverna tycker åtminstone. De får själva jobba och försöka bli lika bra som du, de med matteböckerna anpassar sig inte utan kör sitt eget race. Det borde du också göra.
Va medveten att om din lärare sätter gränser för dig så SKA du har högsta betyg. Annars finns det ingen anledning för läraren att sätta en gräns, eftersom du vill nå betyg för din nivå. 

sies:
Va medveten att om din lärare sätter gränser för dig så SKA du har högsta betyg. Annars finns det ingen anledning för läraren att sätta en gräns, eftersom du vill nå betyg för din nivå. 
fast när det handlar om exempelvis en uppsats är det ju inte så att ju längre desto bättre utan man får hålla sig till instruktionerna. Nu verkade det inte vara det som ts menade men ja.

sies:
Den logiken kan jag gå med.

Men jag vet bara hur vissa lärare begränsar sina elever och ändå inte ger dem högsta betyg som de kunnat få. 
Ja det händer. Man måste typ lära sig att utesluta det mindre viktiga och skriva en komplex text utefter kunskapskraven, en som håller sig inom ramarna för hur lång den ska vara och har bra innehåll.