Forumet - Mina rättigheter som minderårig gravid...

Mina rättigheter som minderårig gravid...

6422 0 23
Har nyligen fått reda på att jag är gravid. Har haft diskutioner fram och tillbaka med min pojkvänn och eftersom att jag är emot abort (skulle inte kunna leva med mig själv om jag skulle göra det) och min pojkvänn emot adoption eftersom att hans pappa lämnade honom när han var liten, så har vi beslutat att behålla barnet. Jag jobbar helger och tjänar ca 2500 + 1050 varje månad. Och han ska börja jobba så mycket som möjligt! Har kollat upp rätten till alla bidrag som man får tillgång till, och att min pojkvänn kan vara förmyndare eftersom att jag är under 18 men inte han. Problemet är bara det att vi inte vill bo hemma, vet någon om man kan söka antingen socialbostad eller rätten att flytta hemifrån?
Tänk er in i vilken framtid ni tror att ni kan ge er själva och ert barn. Hur er situation som familj kommer se ut under många kommande år. Är det en som du och din partner kommer kunna stå för och om tjugo år och kunna säga till varandra att ni tycker att ni har gett ert barn alla förutsättningar för en bra och trygg uppväxt.

Om inte så är det bara själviskt och rent ut sagt elakt mot ert barn.
Teddy123:

Problemet är bara det att vi inte vill bo hemma, vet någon om man kan söka antingen socialbostad eller rätten att flytta hemifrån?


Det ska gå. Jag vet inte hur man best ska övertyga dom om det dock. Det kan vara en idee att kolla igenom de förodningar de måste rätta sig till. [smile]

Spana också in:

Tamburinmannen:

WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH
WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH WHITE TRASH


Jävlar vad brist på empati man hade här då! Hur menar du att det du går nu är konstruktivt? Jag rekommenderar att du läser ungdomar.se's regler och reflekterar över vad du gör här om du ska bete dig såhär. Palla bittra människor...
Situationen är redan jobbig som den är! Det var inte menat att det skulle bli såhär, men nu är situationen som den är! Och jag skulle aldrig kunna göra abort, vi funderade till och med på att adoptera, men skulle aldrig kunna göra så mot barnet! Vi tänker på barnets bästa, vi har pengar och kommer att få en massa saker och sånt ifrån familj och vänner. Dom mesta funderingarna ligger kring det här med lägenheten, eftersom att jag är lite tveksam över vad mamma tycker om att jag vill flytta ut...
Teddy123:

Vi tänker på barnets bästa,


Nej det gör ni inte då du inte har något att erbjuda ungen övht då du är ett barn själv. Sluta tänk utifrån ditt eget perspektiv och börja tänk utifrån barnets istället.
Du kommer ju nu antagligen bara skapa en massa utgifter för samhället i och med alla bidrag du måste lyfta sen. Det är verkligen inte lätt att göra en abort men det är oftast det allra bästa att göra när man inte har någon utbildning, bostad, jobb eller någonting annat som gör tillvaron dräglig för ett barn att växa upp i.
isola:

Du kommer ju nu antagligen bara skapa en massa utgifter för samhället i och med alla bidrag du måste lyfta sen.


Det är ju en investering vi gör i så fall. Precis som vi gör när vi tar emot invandrare. Barn kostar sjukt mkt för samhället oavsätt. Men hur ska vi klara av alla pensionärer om ingen är berädd att skaffa barn? Du använder sjukt töntiga ekonomiska argument nu förlåt, det där barnent kan ju helt klart ha en potensial att vara värsta tillgången till samhället. Varför dömmer du så hårt?

Jag förstår att du är ideologiskt övertygad om en sak. Och tror att du försöker undvika missär ect. Men kan du titta på vad du säger och hur det du säger har någon verklig effekt på din omvärld. [cute]

Vad ger dig ens rätten att lägga dig i på det här sättet. Hon frågar inte efter för och nackdelar för abort. Hon säger att hon vill veta sina rättigheter. Låter ju sjukt ansvarsfullt!
isola:

Nej det gör ni inte då du inte har något att erbjuda ungen övht då du är ett barn själv.


Klart som korvspad att TS och hennes pojkvän måste tänka på sig själva in order att göra det bättre för ungen. Ingen människa kan helt stå utanför sin egna person, och varför i hela friden skulle något bli bättre av att föräldern gjorde det? Det är ju jättebra att TS vill få reda på sina rättigher som minderårig gravid, och det tyder ju på att TS knappast vill slänga sin unge i en container efter en fest [crazy]

Till
Teddy123:


: Jag frågade min far som jobbat inom socialtjänsten och han sa att om du är under 18 år så har dina föräldrar betalningsansvar om dig - dvs att dom är dom som ska betala för dig och ditt boende. Om det är så att det däremot inte GÅR att du bor hemma, och du säger detta till socialtjänsten är det deras skyldighet att göra en utredning kring varför. Olika orsaker är dock extrem trångboddhet, våld i familjen och andra liknande orsaker. Det är svårt för dig och din pojkvän att få socialboende, det är liksom något som ska vara upp till dina föräldrar att ta hand om. Och du kan ju inte själv eller tillsammans med din pojkvän köpa/hyra en lägenhet i och med att du är minderårig vilket betyder att antagligen måste dina föräldrar eller/och din pojkvän ansvara för den lägenheten ni ska bo i. Självklart tycker jag dock att du ska ta kontakt med socialtjänsten själv, det finns ju nummer att ringa. Eller ta kontakt med socialstyrelsen i din stad för att fråga. Eller mejla! Kontaktuppgifter till socialtjänsten.

Förresten kan du fråga Expertpanelen på UM, t.ex Ruben Ahlvin som du kan fråga om ang. socialtjänsten.

Lycka till hörru!
isola:

De tänker inte på vad de kan erbjuda ungen och vad de ska få för liv utan hur de själva skulle må av att abortera eller adoptera bort den.


Fast nu har hon uppenbarligen bestämt sig att hon inte vill abortera eller adoptera bort den. Bara för att hon är minderårig betyder inte att hon kommer bli en dålig förälder. Och att hon vill veta vad hon kan göra för att göra situationen som är krånglig så bra som möjligt är bra av henne. Jag tycker inte det är okej att döma ut alla unga föräldrar som dåliga och själviska, alla människor är själviska. Ett barn i stadiet det inte ens kan tänka skiter väl i om det finns kvar eller inte, så det är upp till mamman vad hon vill göra med det. Och om hon tror att hon kan ge barnet ett värdigt och bra liv så gör hon helt rätt i att ta reda på vad hon har för rättigheter.
genus:

Fast nu har hon uppenbarligen bestämt sig att hon inte vill abortera eller adoptera bort den. B


Men det är inte det rätta beslutet för hennes barn utan ett själviskt beslut. Hon har ingenting övht att erbjuda barnet. Barn är söta och roliga men om hon verkligen förstod vad det är hon gett sig in på så skulle hon nog tänka till en gång till och därmed vara villig att må dåligt för sitt barns skull, dvs göra det rätta för barnet.
Barn ska inte ha barn. Vuxna utan resurser eller förmåga att ta hand om barn ska ju såklart inte heller ha barn, men de har ändå en större chans att klara sig än vad barn med barn har.