Forumet - ”Mindre invandring här, mer hjälp till flyktingar där”

”Mindre invandring här, mer hjälp till flyktingar där”

11207 0 108
Eller? Sverigedemokraternas påstådda resonemang går som så att ifall man stärker UNHCR-stödet till utsatta länder minskar flyktingströmmen till Europa, vilket innebär att färre flyktingar behöver assimileras in i det svenska samhället, en win-win; vi slipper konstiga utlänningar och de får stanna kvar där de hör hemma. Problemet? UNHCR håller inte med och har i själva verket svårt att se kopplingen som Sd så logiskt stipulerar. Hoppsansa.

Mer specifikt är planen:
  • Minskat flyktingmottagande med nittio procent, och de som väl tas emot ska inte tro att de på något sätt är trygga och kan slå sig ner, utan när det med Sd-mått är "säkert" att återvända är det tack-och-hej!
  • Minskad biståndsbudget till minsta möjliga utan att FN blir putt. Alltså noll komma sju procent av bruttonationalinkomsten, vilket är en minskning från noll komma nittionio som var biståndet från Sverige tjugohundratolv, det vill säga tretttiofem och en halv miljard.
  • Men! sedan har vi ju Sverigedemokraternas kompenserande ökade anslag till UNHCR, med inte mindre än en hel miljard, hujedamig!

    Diskussionsfråga: Är smutsig retorik smutsig retorik eller är det något jag missat?
Som världen ser ut idag är det bättre att minska invandringen och satsa på att försöka hjälpa dem på plats. Det finns fler starka argument För, än emot, minskad invandring. Argumenten för att öka eller inte minska invandringen har till stor del att göra med mänskliga rättigheter och solidaritet. Finns en del andra saker det gynnar men det är hänsynslöst att blunda för de områden som invandringen missgynnar

Är inte jätteinsatt men vet att jag skulle ha samma åsikt om jag hade mer koll på hur mycket/lite invandringen kostar, hur många vi talar om och hur pass svårt livet är i utsatta länder.

Nachac: Det är betydligt bättre att bo i en segregerad förort än att vara död.
Du & många tycker så men samhället är väldigt viktigt. Det ska inte finnas såhär mycket skit i ett bra samhälle där ekonomin inte krisat och där folk inte har ihjäl varandra


Är det inte bättre att ta det lugnt med invandringen i några år, ta hand om våra problem inrikes och försöka hjälpa dem som behöver hjälp på andra håll? Man är inte rasist eller en sämre människa om man resonerar på det sättet.
Fly från krig till ett samhälle med rasism och diskriminering... För vissa, som älskar livet, är det värt det men jag vet inte hur behagligt ett sådant liv är.

Det är dags att säga åt andra länderna att ta tag i riktiga problem istället för att skjuta ihjäl folk. Att ta in så många som möjligt och inte kunna ta hand om dem (vården, skolan, marknaden + mer fungerar inte till 100%..) som bosätter sig här är fel väg att ta.

Ja, folk dör och det är synd men vad händer med de psykiska och sociala problemen? Är de mindre viktiga än de fysiska? håller inte med.

Spana också in:


gladegentligen: Är det inte bättre att ta det lugnt med invandringen i några år, ta hand om våra problem inrikes och försöka hjälpa dem som behöver hjälp på andra håll?
Hjälpa folk på andra håll? Exakt hur mycket av BNP är du villig att ge upp för att erbjuda ett jämbördigt stöd med att ge människor asyl?
gladegentligen: med rasism och diskriminering.
Fortfarande bättre än att vara död, även om vi förstås ska motverka det du beskriver, det gör vi inte genom att köpa retoriken hos ett parti som som driver denna praktik.
gladegentligen: Ja, folk dör och det är synd men vad händer med de psykiska och sociala problemen? Är de mindre viktiga än de fysiska? håller inte med.
Psykiska och sociala problem kan åtgärdas med regeringsbyte och insatser i bostadsmarknaden, man kan inte åtgärda död.
gladegentligen: & jag har en liten teori om att rasister/nazister blir fler om invandringen inte minskar ett par år
Tvärtom. Rasismen kommer öka om vi går dess ärenden.

Nachac:
Hjälpa folk på andra håll? Exakt hur mycket av BNP är du villig att ge upp för att erbjuda ett jämbördigt stöd med att ge människor asyl?
Fortfarande bättre än att vara död, även om vi förstås ska motverka det du beskriver, det gör vi inte genom att köpa retoriken hos ett parti som som driver denna praktik.
Psykiska och sociala problem kan åtgärdas med regeringsbyte och insatser i bostadsmarknaden, man kan inte åtgärda död.
Tvärtom. Rasismen kommer öka om vi går dess ärenden.
Det är många som bor här som inte trivs och föredrar döden. Källa? Känner ca 50 st av dem. Bara 1 är för mycket. Roliga är att de 50 st förstör Sverige samtidigt som de vantrivs.
Nachac: Tvärtom. Rasismen kommer öka om vi går dess ärenden.
Mm, det sägs vara så men tror det lika gärna kan vara på annat vis.

Nachac: Psykiska och sociala problem kan åtgärdas med regeringsbyte och insatser i bostadsmarknaden, man kan inte åtgärda död.
Mm men nu är det så att Sverige inte är sådär jättebra på att ta hand om flyktingar. De är RELATIVT jätteduktiga och kanske kan kalla sig själva duktiga/bra men ngn som kallar dem jätteduktiga... Nej.

gladegentligen: Det är många som bor här som inte trivs och föredrar döden. Källa? Känner ca 50 st av dem. Bara 1 är för mycket. Roliga är att de 50 st förstör Sverige samtidigt som de vantrivs.
Jag köper inte anekdoter av den typen. Önskar de att de var döda istället bör de antagligen söka psykiskt vård, hursomhelst är inte dina polares personliga mående relevant.
gladegentligen: Mm, det sägs vara så men tror det lika gärna kan vara på annat vis.
Det kan det inte. Rasism uppstår inte av invandring, rasism uppstår av otrygghet och alienation.
gladegentligen: Mm men nu är det så att Sverige inte är sådär jättebra på att ta hand om flyktingar.
Nej, vi får bli bättre.

Nachac: Jag köper inte anekdoter av den typen. Önskar de att de var döda istället bör de antagligen söka psykiskt vård, hursomhelst inte dina polares personliga mående relevant.
Mm, en del medicineras eller gör andra saker som tyder på psykiskt dåligt mående (som att ta emot stryk, hamna i konflikter, göra av med mkt pengar - leva dåligt)
Nachac: Nej, vi får bli bättre.
Ja och sedan kan vi ta emot hur många som helst. Nu tycker jag vi ska ta in lika många från varje land och även begränsa antalet
Nachac: Det kan det inte. Rasism uppstår inte av invandring, rasism uppstår av otrygghet och alienation.
Ja, otrygghet skapas när Sverige har stora problem med att ta hand om befolkningen.

Godmorgon världen!Galen

gladegentligen: Ja och sedan kan vi ta emot hur många som helst. Nu tycker jag vi ska ta in lika många från varje land och även begränsa antalet
Vi ska ta emot så många som behöver i den utsträckning vi har förmåga till. Vi har förmåga till en hel del.
gladegentligen: Ja, otrygghet skapas när Sverige har stora problem med att ta hand om befolkningen.
Otrygghet skapas när vi har lågkonjunktur, en regering som säljer ut välfärden för en spottstyver och ett högerpopulistiskt missnöjesparti som kapitaliserar på osäkerheten därav.
SDs politik går ut på att vi ska ha mindre invandring och samtidigt hjälpa fler flyktingar på plats (i förhållande till vad Sverige hjälper idag). Budskapet i reklamerna är "mindre invandring här - mer hjälp till flyktingar där", och med tanke på att det precis är deras politik så är ju allt i sin ordning. 

Sedan kan man ju alltid kritisera SD för att de totalt skär ner på biståndet och att de "bara" ökar anslaget till UNHCR med 1 miljard. Jag är den första att göra det. Men faktum kvarstår, SDs politik hjälper fortfarande fler flyktingar än idag och därmed är ju deras reklambudskap helt rimligt. 

Nachac: Vi ska ta emot så många som behöver i den utsträckning vi har förmåga till. Vi har förmåga till en hel del.
Asså, jag kan inta ta in uteliggare för att jag har plats hemma och för att jag kan ringa polisen eller skrika så att grannarna hör om något händer
Det fattar väl vem som helst? :(
Nachac: Otrygghet skapas när vi har lågkonjunktur, en regering som säljer ut välfärden för en spottstyver och ett högerpopulistiskt missnöjesparti som kapitaliserar på osäkerheten därav.
Otrygghet kan skapas på andra sätt
Det märks att någon börjar bli desperat. Argumenten blir sämre och sämre. De felaktiga resonemangen fler och fler. Riktigt kass nivå faktiskt. Nachac brukar verkligen kunna prestera bättre.

Några andra saker vi dessutom måste ha klart för oss i diskussionen:

1. Sverige klarar inte av att ta emot fler invandrare. Utanförskapet växer varje dag. Myndighet efter myndighet går under eftersom de inte klarar av trycket. Arbetslösheten är redan idag stor, bostadsbristen enorm. 

2. Sverige är världens minst rasistiska land. Svenskar är inte rasister. Det finns ytterst lite rasism i Sverige. Sverige är världens mest toleranta land.

3. Det finns alltid fientlighet mellan olika grupper i ett samhälle. Svenskar mot invandrare. Invandrare mot svenskar. Det bästa vi kan göra för att motverka fientlighet är att mötas och enas trots våra olikheter. Dagens splittringspolitik som är en följd av vår katastrofala invandringspolitik leder till det motsatta. Samhället blir indelat i invandrare och svenskar. "Vi och dem"-samhälle skapas. För att lösa detta måste invandrare komma in i samhället och då måste vi minska invandringen

4. Att inte lyssna på folkligt missnöje och kalla alla som kritiserar invandringspolitik för rasister är det som skapar verklig extremist. Folk som på ett eller annat sätt blivit utsatta för den katastrofala invandringspolitik tappar då förtroendet för hela samhället. Det kan bli så katastrofalt att det exempelvis helt tappar tron på det demokratiska samhället och istället radikaliseras kraftigt. Extremism skapas. Partier som SVP växer. Det bästa vi kan göra är att lyssna på folkligt missnöje. Inte måla ut alla kritiker som rasister. Se verkligheten.

Nu ska jag sova.Tack för mig.
Låt Sverige anordna en omröstning. De som är för invandring får ta emot en invandrare/flykting och stå för dennes uppehälle. Denne skall då bo hos ja-röstaren tills denne skaffat sig ett eget arbete, gör denne aldrig det så står ja-röstaren fortsatt för uppehället.

Ärligt talat, alla hade då varit nöjda och glada. De som vill vara extremt solidariska får chans att vara det och de som prioriterar sitt område, sitt land, sin familj före andra länders befolkning får en chans att göra så.

Begår invandraren/flyktingen ett brott så är det utvisning som gäller.

N.W: 1. Sverige klarar inte av att ta emot fler invandrare. Utanförskapet växer varje dag. Myndighet efter myndighet går under eftersom de inte klarar av trycket. Arbetslösheten är redan idag stor, bostadsbristen enorm. 

2. Sverige är världens minst rasistiska land. Svenskar är inte rasister. Det finns ytterst lite rasism i Sverige. Sverige är världens mest toleranta land.

3. Det finns alltid fientlighet mellan olika grupper i ett samhälle. Svenskar mot invandrare. Invandrare mot svenskar. Det bästa vi kan göra för att motverka fientlighet är att mötas och enas trots våra olikheter. Dagens splittringspolitik som är en följd av vår katastrofala invandringspolitik leder till det motsatta. Samhället blir indelat i invandrare och svenskar. "Vi och dem"-samhälle skapas. För att lösa detta måste invandrare komma in i samhället och då måste vi minska invandringen
Sverige är ett rikt land med kapaciteten att ge medborgare (och invandrare) både bostäder och arbete,  om det inte vore högerns nedskärning och allmän korruption i kommunal nivå, Invandringen varierar och blir hög samt "dålig" från krigsdrabbade, men legitimerar inte fastställd fakta "invandring är alltid dålig". 

Den assimileringspolitik du utger misslyckades redan i 80 talet av socialdemokraterna och det var precis inte mena-invandrare som var objektet.N.W: 3. Det finns alltid fientlighet mellan olika grupper i ett samhälle. Svenskar mot invandrare. Invandrare mot svenskar. Det bästa vi kan göra för att motverka fientlighet är att mötas och enas trots våra olikheter. Dagens splittringspolitik som är en följd av vår katastrofala invandringspolitik leder till det motsatta. Samhället blir indelat i invandrare och svenskar. "Vi och dem"-samhälle skapas. För att lösa detta måste invandrare komma in i samhället och då måste vi minska invandringen
Så hur ska invandrare bli en del av samhället när det är uppenbart att svenskar har mycket lättare få anställning än invandrare? Är inte  detta en tillräcklig indiktator för smygrasism?