Forumet - Minigris - Olagligt att avliva den själv?

Minigris - Olagligt att avliva den själv?

3542 0 156
Funderar på att skaffa en minigris som husdjur.
Men om jag tröttnar på den, är det okej att slakta den själv och använda i kulinariska sammanhang? Måste jag gå till en veterinär för att avliva den? Mig veterligen får man ju inte slakta hundar eller katter själv, men bönder och dylikt slaktar ju en massa andra djur, så det borde väl vara okej? Eller eventuellt om jag lämnar in den till ett slakteri.

Spana också in:

Shrimpy_:

Men då borde det vara okej om jag lämnar in grisen för avlivning. Och så borde ingen tjafsa om att jag vill tillaga och äta den sen?


Jag tror faktiskt inte du får avliva den hos veterinären hur som helst, dessutom tror jag inte veterinären skulle hand it over till dig bara sådär om den nu avlivades.[rolleyes]
Svarta_rosen:

Jävla mödare!!! [chocked][chocked][chocked][chocked]

Hur kaan du vilja döda en oskyldig gris?[shake][shake][shake]


Jag blir ju en mördare först när jag med egna händer har slaktat grisen.
Jag tänkte dock snarare lämna in den till ett slakteri om det är möjligt. Om jag tröttnar på grisen, blir allergisk eller den är allmänt jobbig så gör jag det bästa av situationen. Det är ju fördelen med att äga en minigris. När det lever är den sällskap. När den dör blir den mat.
Bönder måste inte alltid ha licens för att avliva djuren, bara enklare smidigare och snabbare att avrätta aset själv än att åka till en vetrinär och få det fixas.

Tröttnar du på grisfan kan jag avliva den åt dig, garanterat rent, snabbt och smärtfritt (dom är väll som typ äldre kattungar i storlek?)
Garm1:

Hur stora? Licens krävs säkerligen, jag är dock uppvuxen på landet och där bryr man sig inte om sådant och avrättar djuren ändå, bevisen äter man upp och alla är glada (=


Haha, that's the way to go. Vänta, ska kolla upp. De ser så stora ut på bilderna.

"Storleken på en minigris kan variera väldigt mycket. Allt mellan 15 - 50kg förekommer.
Det finns naturligtvis större och mindre. Normalvikten ligger dock på ca 20-40 kg.
Längd ca 60-90cm Höjd ca 30-40 cm"

Ok, du hade rätt, de är inte så stora.