Forumet - Minneslucka

Minneslucka

2404 0 24
Vet inte riktigt om det här är rätt tråd men jaja.

Var på fest för ett tag sen och vaknade med en stor fet minneslucka. Minns kompis som jag sov bredvid fick berätta allt vad som hände, att jag inte hade lyssnat på någon, knappt kunnat stå, velat dricka hela tiden, spytt på vägen hem. Hon hade mer eller mindre släpat mig hem osv. Och jag tror tyvärr inte att hon har berättat allt eftersom vi tydligen bråkade på festen...
Det var såklart läskigt att vakna upp och inte minnas ett skit. För mig tar minnet slut ungefär mitt i festen. Jädrigt obehagligt, hade ångest i veckor efter det och intalade mig själv att jag inte skulle dricka på jävligt länge.
Det värsta var att min mamma såg allt, jag kom hem full och sen minns jag inte ett skit. Jag vill gå ut igen, bevisa för mig själv,
för alla som jag var där med och min mamma att jag kan klara mig själv, behärska mig och bara dricka lagom. Men mina kompisar tycker inte att det är någon bra ide. Som om att dom försöker hålla undan mig från alkohol.
Jag försökte länge att inte tänka på det och till slut funkade det tills idag då jag ville ha reda på vad som orsakar minnesluckor, och det står att minnesluckor är ett symptom för hjärnskada ??

Någon som vet något mer om dethär eller som har upplevt samma sak? Är lite orolig.

Spana också in:

kallprat:

Va? Jag skrev bara att det är ovanligt sålänge man inte är alkis eller drogar.


Right. Missförstod dig isåfall. Lät som att du menade att minnesluckor av alkohol var vanligare bland knarkare. Lät skumt.

Hur som helst så tror jag snarare det är tvärtom. Tror man har mycket större risk att få minnesluckor av alkohol om man dricker sällan. Speciellt om man dricker sällan, men mycket när det väl händer.
Penstrokes:

Lät som att du menade att minnesluckor av alkohol var vanligare bland knarkare. Lät skumt.


Aha, nejnej.Penstrokes:

Tror man har mycket större risk att få minnesluckor av alkohol om man dricker sällan. Speciellt om man dricker sällan, men mycket när det väl händer.


Jo då blir man lättare påverkad. Men såg på ett tv-program (nu citerar jag direkt från det programmet då jag själv inte har direkt koll på alkoholism) där en alkoholist berättade om helt sjuka minnesluckor och sade att man inte kan få en helt blank minneslucka av alkohol om man inte är alkoholist och mosat hjärnan lite lätt. [shake]
Så "vanligt folk" kan få minnesluckor, men egentligen minns de det mesta om de verkligen försöker.
kallprat:

Du var inte full och slog i huvudet eller något?


Jag har faktiskt ingen anning, hade ganska många blåmärken osv så det kan mycket väl ha hänt.

Dåren:

men tänker jag bara på kvällen i detalj av det jag kommer ihåg och sen i ordning så kommer jag sen ihåg allt med hjälp av lite ansträngning.


Jaa. Det brukar funka för mig också. Men inte den här gången vilket är otroligt jobbigt.
Alltså va? Jag får minnsesluckor 90% av alla gånger jag dricker. Jag minns bara svaga bilder från kvällen, och jävligt få bilder också. Jag minns aldrig hur jag kommer hem, men jag kommer ändå alltid hem. Jag tycker inte du behöver ha sån ångest, liksom okej du verkar inte van med att dricka så mkt, och ser att det här är en stor grej för dig med minneslucka, men vafan shit happens.[smile]