Forumet - Misslyckad feminism?

Misslyckad feminism?

680 0 52
Hej alla!

Jag satt inne på Malmö Stads hemsida idag och kollande statistik, och plötsligt fann jag att 77% av Malmö Stads anställda är kvinnor. Då det är kommunal policy att den etniska fördelningen bland kommunanställda är likadan som den i staden tycker jag att man bör göra likadant mellan de två könen.

Men vad tycker ni om företag och organisationer som vänder från en extremism till en annan, dvs från mansdominering till kvinnodominering? Är detta verkligen positivt. Om inte, hur ska vi lösa problemet, ytterligare kvotering?


Malmo.se:

Könsfördelning
Drygt 77% är kvinnor.
(Källa: http://malmo.se/Medborgare/Jobb--praktik/Jobba-hos-oss/Personalfakta.html

Har aldrig riktigt förstått det där.
Om det finns för få kvinnor på maktpositioner betyder det ju bara att kvinnor är dåliga. Då får kvinnor helt enkelt bli bättre!

Nu ser vi ju här, malmö har 77% kvinnor. Och kolla, vilken stad har varit mest i media på senaste tiden? Va va VA?! Just saying...


Dold text: [ops]

Spana också in:

MusPlupp:

Om det finns för få kvinnor på maktpositioner betyder det ju bara att kvinnor är dåliga


men HELT ärligt nu då, tror folk seriöst, att låt oss säja de maktpositioner som i överrepresentation befattas av män, bara har lottats ut? Och att de som sitter där bara gör det pga sitt kön?
Hur, jävla, naiv, får, man, vara??

Inkvotering är motherfucking buuuuullshit, så nu är jag också sexist men w/e

Dold text: white power![blush]
Det bör inte rimligen finnas några som helst problem med att den offentliga sektorn är överrepresenterad av kvinnor. Bör inte de bäst lämpade ha arbetena? En överrepresentation är inte synonymt med förtryck av motgruppen.

Nu har väl malmö liksom andra kommuner helt i enighet med tidens feministiska strömningar en önskan om att jämna ut förhållandet och få in fler män här, men har det väldigt svårt. Den privata sektorn betalar sig mycket bättre helt enkelt.

Byråkratjäveln:

Någon som vet hur det ser ut i andra kommuner?


Kvinnodominansen kvarstår inom de flesta kommuner faktiskt, av orsak jag nämnde ovan.
Cointoge:

Det bör inte rimligen finnas några som helst problem med att den offentliga sektorn är överrepresenterad av kvinnor. Bör inte de bäst lämpade ha arbetena? En överrepresentation är inte synonymt med förtryck av motgruppen. Nu har väl malmö liksom andra kommuner helt i enighet med tidens feministiska strömningar en önskan om att jämna ut förhållandet och få in fler män här, men har det väldigt svårt. Den privata sektorn betalar sig mycket bättre helt enkelt. Kvinnodominansen kvarstår inom de flesta kommuner faktiskt, av orsak jag nämnde ovan.


Jag gillar slutsatsen i ditt inlägg, dvs att den privata sektorn betalar sig bättre. Då är alltså ett alternativ för att öka jämställdheten att höja lönerna för de offentligt anställda.
En sak som jag inte fattar är varför feminister tror att feminism är det bästa för alla kvinnor i sverige, de flesta tjejer jag har snackat med om feminism verkade inte gilla det äns (orkar inte rabbla upp varför)...

Om 77% av malmös arbetare är kvinnor tror jag knappast att många upplever det som könsförtryck, eller är det nåt som hindrar män från att jobba? Vad är det som gör att det är mindre män som arbetar?
Burger:

En sak som jag inte fattar är varför feminister tror att feminism är det bästa för alla kvinnor i sverige, de flesta tjejer jag har snackat med om feminism verkade inte gilla det äns (orkar inte rabbla upp varför)...


Feminismen är den mest progressiva rörelsen som en kvinna i Sverige kan ansluta sig till för att stärka sina rättigheter i samhället. Och det gäller inte bara sverige utan hela världen. Men då är det också det att tonvikten läggs på kvinnor och endast de. Feminister presenterar inga förslag eller lösningar som på något vis skulle gynna mannen mer än kvinnan.

Anledningen till att även kvinnor idag börjar reagera mot feminismen var på ungefär samma grund som när männen började reagera mot 60-talets mansstyrda samhälle och framåt. De kände sympati för det motsatta könet och ville stärka jämlikheten mellan dem. För de tjänar knappast någonting själva på att agitera mot de som i själva verkat står upp för ens egna rättigheter.

Till sammanhanget så ser feminister det inte som negativt att kvinnor dominerar anställningarna offentliga sektorn. Bara det att hälften av alla människor är kvinnor så de kan inte dominera på alla plan i samhället. Ligger kvinnor i överkant på ett ställe så finns det minst ett område där det rådet det direkt motsatta. De kan gärna ta in män i små mängder där deras egna tankesätt genomsyrar en arbetsplats eller utbildning där de inte är hotade på något sätt. Detta medan man vill kvotera in kvinnor i yrkeskårer där den manliga mentaliteten är väldigt påtaglig, detta för att spä ut och neutralisera den.
Byråkratjäveln:

Då det är kommunal policy att den etniska fördelningen bland kommunanställda är likadan som den i staden tycker jag att man bör göra likadant mellan de två könen.


Låter bra, du kan ta nått av alla skitjobb som fattiga invandrarkvinnor nu tvingas göra.

Hade gärna sett att du t.ex. var skurare av offentliga toaletter. :)
Jörg Buttgereit:

Låter bra, du kan ta nått av alla skitjobb som fattiga invandrarkvinnor nu tvingas göra.Hade gärna sett att du t.ex. var skurare av offentliga toaletter. :)


Fast städföretagen är inte kommunala eller statliga, städföretagen är privata. Och det är känsligt om kommuner försöker tvinga företag åt att anta diverse ting. Således kan man inte göra något åt den privata sektorn utan den offentliga sektorn får agera förebild.

Varför skulle du vilja se mig skura toaletter?