Forumet - Misstänkt mjölkallergiker, gråter av no reasons

Misstänkt mjölkallergiker, gråter av no reasons

419 0 48
Okej.

Har haft problem med magsmärtor från och till i ett år. Gått på 2behandlingar för magkatarr som inte fungerar, 2ultraljud över galla/lever/bukspottskörteln utan att hitta ett skit, tagit tonvis med blodprover (senast i förra veckan då det blev 6provrör) och avföringsprov.

Nu misstänks det att jag är mjölkallergiker och jag får därför inte ens äta bröd som bakats med mjölk i. Inte äta fabrikerade köttbullar då de innehåller skummjölkspulver och så vidare.

Detta är en stor chock för mig då jag har delvis vuxit upp på en bondgård med en stor besättning mjölknings kor. Jag älskar att dricka riktig mjölk som bara skummats av litegrann (inte den där jäkla skiten på tetra förpackningar). Händer ju kanske dock inte så ofta då jag bor nere i Skåne och i en lite större stad. Men jag dricker fortfarande vanlig mjölk, även om den inte är lika god, äter fil och så vidare.

Jag har nu gått på denna mjölkfria diet i snart en vecka och håller på att bli galen. Känns som att jag verkligen inte kan äta någonting. Har blivit otroligt känslig. T.ex. så upptäckte jag nu när jag kom hem att någon har ätit mitt kött som är stekt i mjölkfritt margarin, och börjar gråta (!?) över det.
Börjar också bli så himla trött på soja-/havremjölk att jag inte vill äta sådana produkter längre.

Utöver hela skiten är jag lite (eller försöker vara) en miljönissa och vill undvika saker som palmolja och sojaprodukter... Vilket är en total omöjlighet i min sits just nu.

Känns inte heller som att familjen, eller någon annan heller, förstår hur otroligt jobbigt detta känns för mig.
Vill knappt ens äta något då det bara blir så mycket ångestliknande känsla när man ska titta på alla ingredienser på varenda förpackning.

Trodde först att det skulle gå lätt och "det är ju inte så farligt". Men fan heller.


Så. Ville bara skriva av mig >.<

Spana också in:

kebu12:

Mm, skulle ej klara


Jag gör det inte iaf!Sagitta:

massa bra recept för mjölkallergiker


Grejen är inte att jag inte hittar goda recept, det är att jag saknar min mjölk! Kan knappt äta på morgonen och dricker då istället ett glas mjölk. Substituten är goda, även om man tröttnar på dem, men smakar inte ett dugg likt och ger därför inte samma effekt.davvelito:

Oj så pass, de låter jävligt deppigt. :(


Det är det :(emery:

Usch, vet hur det känns, dom trodde jag var glutenintolerant förut så fick också hålla på sådär i ett halvår. Sucks.


Det diskuterar det också... Men skulle börja med mjölken.
Lider med dig!
Kouki:

Grejen är inte att jag inte hittar goda recept, det är att jag saknar min mjölk! Kan knappt äta på morgonen och dricker då istället ett glas mjölk. Substituten är goda, även om man tröttnar på dem, men smakar inte ett dugg likt och ger därför inte samma effekt.


Ok ok. Har du testat oboy fast med sojamjölk eller havremjölk? Det är gott. Värm den annars så det blir varm choklad.
Kouki:

Varmchoklad med sojamjölk är gott, men det är varmt och för matigt.


Ok, men då tycker jag att du ska börja med ''riktig'' frukost istället för att sakna mjölken. Jag dricker inte juice på morgonen, men det är supergott. Och sen finns det bra smör och mjölkfria pålägg till mackor (avokado, krasse, gräslök, hummus etc.) som är gott. Jag har kompisar som är laktosintoleranta och glutenintoleranta, så man måste bara lära sig leva med det så finns det en massa gott och bra som man kan äta.