Forumet - Mitt band! Feedback skulle uppskattas.

Mitt band! Feedback skulle uppskattas.

283 0 21
Tjena!

Jag spelar i ett pop/rock band som heter Analogue Drive och vi har spelat tillsammans i drygt ett år och nu har vi precis släppt en ny singel som jag och mina kära bandundersåtar gärna skulle vilja att ni på ungdomar.se tar del av och kanske slänger in lite så kallad ''feedback'' vilket som sagt skulle uppskattas. Sedan om ni har tid så vore de hyvens om ni även tryckte på ''Gilla'' på våran facebook sida.

Spotify länk :http://open.spotify.com/album/2d5Cky4NaCzBr6rNibU9JQ

Facebook:http://www.facebook.com/analoguedrive
Gillade den musikaliska delen i The Only Thing väldigt mycket, texten orkade jag inte lyssna på. Sången känns väldigt spänd och tillgjord på något sätt, kanske bara är jag, men hade svårt för den. Känns som att det ligger för högt för sångaren. Andra låten är samma sak. Det känns som att sången vore mycket bättre om det inte konstant var så höga toner.

Spana också in:

Låter mycket skillat. Tycker inte att sången låter ansträngd i The Only Thing , däremot låter den generisk och ger låten en garagekänsla. Tremolot och disten gav känslan av något helt annat än just any other garageband.

I You Smile är det väl lite samma grej. Låter som att sångaren har en tendens att luta sig fram eller låta hakan peka uppåt när han sjunger, säg åt honom att sträcka på sig lr ngt så att han låter aningen mindre nasal och kommer åt fler tonlägen typ.
Okej vissa här verkar inte vara så seriösa med svaren.

Jag ska vara seriös och ärlig i min kritik.

1, Alldeles för lite och för svag bas.
2, För ljus och tjejig sångröst.
3, För lite rapp.
4, Det är inte dubstep eller hiphop.
5, 50% av bandet ser ut som emos


Ändrar ni dessa punkter så kommer det blir skitbra.