Forumet - Mitt liv med en obotlig sjukdom

Mitt liv med en obotlig sjukdom

176 0 3
Hej!
Mitt namn är Memme och jag är en 17 årig tjej som just nu utbildar mig till kock andra året på gymnasiet, men helst av allt skulle jag nog vilja jobba inom äldreomsorgen.
Efter ca. 1,5 år av outhärdliga buksmärtor, kom den chockerande diagnosen: Endometrios. En kronisk sjukdom. Diagnosen tog hårt på mig och jag har så svårt att smälta detta. Dessutom fick jag nyligen reda på att en operation är nödvändig om jag ska bli bättre, och jag som är SÅ sjukhusrädd, är självklart superorolig inför detta! I och med att jag inte känner någon annan som har denna sjukdom eller ens förstår sig på den, bestämde jag mig till slut för att skapa en blogg. Bloggens syfte är dels för min egen skull; att jag ska ha någonstans att skriva av mig när jag är ledsen, arg, rädd, men även när jag är glad och lycklig. Dessutom tänkte jag att det kan vara bra att sprida kunskap om sjukdomen, då det finns så många kvinnor i världen som inte vet att dom har denna sjukdom, då läkare ofta vet väldigt lite, eller till och med ibland inget alls, om denna tragiska sjukdom. Jag tänkte även att jag kanske kunde stöta på andra kvinnor i samma sits som jag, som vet precis hur detta är.
Bloggen handlar mest om min sjukdom, hur jag hanterar min sorg, mina tankar och smärtan. Men även om det hänt något roligt, mitt nuvarande största intresse: träning, eller något annat spännande.

Vänliga hälsningar
Memme