Forumet - Mitt ordförråd blir mindre! [sad]

Mitt ordförråd blir mindre! [sad]

731 0 25
Jag känner att mitt ordförråd blir bara mindre och mindre med tiden! Ibland när jag pratar så märker jag att ord fattas i mitt huvud, ord som jag har kunnat förut, men som bara försvunnit [sad] Detta oroar mig, det blir bara svårare och svårare för mig att kommunicera med folk.

Dessutom så när jag tänker för mig själv, så tänker jag alltid på engelska. Och ibland så känns det som om mitt engelska ordförråd är större än mitt svenska. Ibland när jag glömmer bort ord på svenska så kan jag fortfarande ordet på engelska. [sad] Finns det någon annan som är i en liknande situation?

Spana också in:

Yogi:

Ja! [sad]


Nu när jag tänker efter brukar jag ha problem med att jag byter ut ord som är snarlika med varandra utan att jag märker det.

Jag vet inte om du har samma problem?

Senast igår råkade jag säga "kurator" när jag menade "kiropraktor", utan att jag märkte att jag använt fel ord :/
Stringburka:

Mitt ordförråd förändras beroende på mitt psykiska mående och vem jag umgås med.


Andante:

Jag har typ exakt samma problem. Det känns som att jag tappar svinmånga ord på svenska allt eftersom, plus att många ord som jag inte kan på svenska vet jag vad det är på engelska.. Jävligt störande är det minsann.


för mig är det ännu mer komplicerat !!!![cry][cry][cry]
men det beror på att jag är mångspråkig . Så jag brukar prata svenengspanskfranskkinesiska[sad] uppskatta dig lycklig eftersom typ alla förstår vad du säger men för mig är det svårt att någon förstår mitt språk [sad]