Forumet - Mjällig och blodig hårbotten...

Mjällig och blodig hårbotten...

3557 1 25
Har haft torr/mjällig hårbotten ganska länge. Nu har jag upptäckt en massa sår också och väldigt mycket mjäll. Känns som att det faller ner bara jag tar i håret, sjukt äckligt! Har läst att det kan vara psoriasis men är inte säker och isf, hur botar man det? Har bara lust att raka skallen och go flint bara för att jag känner mig som ett riktigt slusk pga det..

Spana också in:

novemberbarn:

Har haft torr/mjällig hårbotten ganska länge. Nu har jag upptäckt en massa sår också och väldigt mycket mjäll. Känns som att det faller ner bara jag tar i håret, sjukt äckligt!


såren är antagligen för att du kliar i hårbotten, man gör det ofta omedvetet och även i sömnen. Använd inte schampon som tex head & shoulders o andra mjäll schampon, dom gör det oftast värre.
Har du haft detta länge o det inte blir bättre bör du uppsöka läkare, det är inget farligt och antagligen går det att bota
novemberbarn:

Vad är det för nå? :D


du har alltså inte testat balsammetoden? :D

Ett sistaschampo är ett scampo som inte innehåller "otillåtna" ämnen förutom sls som är en tensid som tvättar bort produktrester. Efter det följer jag upp med balsammetodsbalsam, både i hårbotten och längderna och mitt hår och hårbotten mår väldigt bra av det. Bara man är nogrann med att skölja. Kan länka lista på sistaschampo till dig om du inte hittar själv.