Forumet - Mobbing och ideal

Mobbing och ideal

511 0 13
I denna värld måste man vara helt perfekt för att bli accepterad, man ska ha den perfekta kroppen, bete sig helt rätt, alltid må bra, inte vara annorlunda. Jag förstår ärligt talat inte varför folk har sådana fördomar om andra människor. Varför kan man inte bara få vara sig själv och vara ifred utan att bli spottad på?
Folk förstår inte hur andra personer känner, folk förstår inte heller hur mycket skit man kan ge en person tills den bryter ihop.
Mobbing är ett perfekt exempel på detta, människor letar fel på varandra, hittar ett litet fel och sedan börjar kränka ner på den personen som om den är ett objekt. Ett objekt, som enligt dom "perfekta" personerna, inte har några känslor. Och dom tror att man kan göra vadfan som helst utan att den blir ledsen. Hur rätt är det? Tänk hur många som fallit ner i djupa depressioner, inte går till skolan och därefter inte kan göra någonting i framtiden. Och tänk även alla som till och med tagit sitt eget liv på grund av mobbing. Är det verkligen värt att hacka på dessa personer så sjukt mycket? Bara för dom exempelvis har glasögon? Det låter ju inte friskt ens.
Tänk även alla personer som får anorexi och bantar sönder sig och lägger hur mycket pengar som helst på skönhetsoperationer på grund av alla ideal i världen. Sedan klagar folk på att man inte äter ordentligt o att man lägger all sin energi på att bli "perfekt". Är det rättvist? Nej inte alls! Varför finns ens alla dessa ideal? Jo för att folk strävar efter en perfekt värld. Men den där perfekta världen kommer aldrig finnas. För inget är perfekt.
Kan man istället inte bara sträva efter en värld där alla människor blir behandlade lika och mår bra?

Spana också in:

Ja, det är väl lite knäppt kanske. Men har en gång fått höra att man själv väljer hur mottaglig man vill vara för alla sorters ideal som finns. Därmed kanske man också väljer hur mycket dåligt man ska behöva ta emot från människor. Man kan ju alltid dra härifrån, menar jag.
eeemmie:

I denna värld måste man vara helt perfekt för att bli accepterad, man ska ha den perfekta kroppen, bete sig helt rätt, alltid må bra, inte vara annorlunda.


Nja, det är snarare den föreställningen de flesta människor har.

Ingen är, som sagt, perfekt, så egentligen förväntar sig väldigt få människor att andra också ska vara perfekta. Det är bara vi själva som tror att vi måste vara perfekta. (blev lite rörigt nu, men aja. Hoppas du förstår)
jo, asso jag menar att ingen människa e helt perfekt. Bara unika på sina egna sätt. Så varför kan folk inte bara låta varandra vara i fred och respektera o acceptera folk som man e ? :p
Jag har varit mobbad, men nu har jag massa vänner o en underbar pojkvän o livet e egentligen underbart.
Men aa, jag har iaf rätt i det jag skrev?
Människan behöver få känna sig överlägsen och bättre i vissa sammanhang, särskilt när man känner sig nedtryckt. Det är väl det mobbarna söker; bekräftelse, de vill kunna känna att de är bättre än någon, de vill känna sig accepterade.

Självklart ska man inte göra detta på andras bekostnad, men unga och dumma personer tänker sig inte för och agerar själviskt, det är tyvärr något som är normalt i dagens samhälle. Känner man att ens person och identitet är hotad gör man allt för att få tillbaks makten.

Jag har också varit mobbad. Men som mobbad måste man också kunna agera rätt. Inte ta åt sig, hur svårt det än är, hålla huvudet uppe och påminna sig själv om att man visst är bra, att de har fel, och varför de gör som de gör.