Forumet - Mobil på flygplanet

Mobil på flygplanet

2571 1 5

Det är så att jag reser idag kl 20:00 med flygplan, och jag undrar bara något. Är det okej att använda mobilen i flyget? jag har Xperia så man kan göra den på flygplansläge. Jag ska bara lyssna på musik och spela candy crush, inget annat. Är väldigt tacksam för svar för detta är ganska så viktigt att veta, är bara 15

Inga kommentarer

Senast ändrad 7 Jul 2013, 17:13 av Miceparade
Tråden har 5 svar. Sortera efter:

Nej, det är 16-årsgräns för att få använda telefoner på flygplan. (skojar) 

De brukar tydligt be passagerarna att stänga av telefonen under taxningen, då de även visar hur flytvästarna och sådär fungerar..

Risken finns att signaler från och till mobilen kan störa kommunikationen mellan piloterna, andra flygplan & flygtorn på marknivå... Samt navigationssystem o.s.v. Skulle säga att risken är relativt liten att en allvarlig incident uppstår.. I alla fall med tanke på att kommunikationen skiljer mellan olika frekvenser o.s.v.

Jag har råkat haft igång telefonen en resa utav misstag.. Förvånansvärd bra teckning där uppe på 10k meter.. Hade den på ljudlös i fickan och helt plötsligt ringde det.. När en utav flygvärdinnorna såg att jag satt och snackade kom de fram och sa till mig att stänga av den.. Det är inte som om man blir polisanmäld direkt.. Så jävligt allvarligt kan det ju inte vara..   


 

Spana också in:

Hej! Här har du ett svar från en som vet! Hoppas att du hinner läsa det.

Din telefon ska vara på Flygplansläge NÄR DU GÅR OMBORD! Piloterna i cockpit har redan satt på olika instrumet iform av ILS-System, radar, transpondrar, VHS-radio m.m.

Därför är det viktigt att du stänger av din mobil, dator, ipod, surfplatta och allt annat som sänder och tar imot signaler av olika slag. Även om de flesta flygbolag ( om du inte åker med nåt gammalt ryskt ) har moderna flygplan och system så kan risken finnas att dina prylar stör och orsakar missförståd mellan piloter, flygtrafikledningen, JRCC och andra instrument.

En krasch skedde senast igår med ett passargerarflygplan och antagligen på grund av missförstånd mellan pilot och MISSVISANDE system och instrument. (Haverirapporten har inte kommit ut än)

Med vänlig hälsning

15 årig Pilot och blivande Strids eller passargerarpilot från Göteborg.

( Och ja! Man kan vara pilot vid 15års ålder. Ta det i chatten om ingen tror mig!!! )