Forumet - Mobil som kan filma i minst VGA

Mobil som kan filma i minst VGA

1572 0 31
Tjenare allihop.

Nu är det dags för den här mobiljakten som brukar ske ungefär vartannat år, då man antingen tröttnat på sin sega gamla lur eller helt enkelt tappat den i badkaret eller liknande klantigt.

Hur som helst så filmar jag ganska mycket med min VGA upplösta, helt vanliga digitalkamera, som förövrigt inte är ämnad för filminspelning direkt och nu tänkte jag att jag även skulle implementera den funktionen i mobilen, detta resulterar alltså i att jag vill ha minst densamma upplösningen som min digitalkamera.

Ja, kortfattat en kamera som filmar i 640x480 eller Wide VGA 480p, eller mer då förstås.

2000 kr +/- 500 är det då som gäller!

Tacksam för snabba svar :)

Spana också in:

aristoteles:

Upplösningen är inte det enda som spelar in i hur bra resultatet blir dock.


Hos en mobil finns knappast de övriga förutsättningarna hur man än vrider och vänder på det.

Macktorsken:

Nej, men den är mer avancerad då? Det är uppenbart att en VGA kamera har sämre inspelning än en ny.


Ursäkta? Som sagt, filminspelning och bildtagning är 2 helt särkopplade led, du kan inte döma prestanda i hur bra filmen blir bara för att kameran har si eller så många mp upplösning.
aristoteles:

Klart att det finns skillnader. Jämför med hur Lg gw620 och Nexus one spelar in, där syns en klar skillnad som inte har med upplösningen att göra.


Givetvis finns det skillnader, det är inte det jag syftar på, snarare att en mobil används för att filma mindre händelser och ögonblick till vardags, medan jag har annan utrustning till att filma mer arrangerade ögonblick.

Macktorsken:

Jag menar att det är uppenbart att en ny mobil som har en mer avancerad kamera är bättre än dom äldre med VGA.


De allra flesta nya mobiler under 2000 kr strecket filmar i QVGA, vilket är lägre kvalitet än VGA, dyrar mobiler filmar oftast i WVGA eller 720p.

Nu är inte jag ute efter en dyr mobil, snarare en ny eller gammal som fortfarande säls och kan filma i VGA, WVGA, 720p, you name it, inte en iPhone för 9000 kr.

Släpp det och håll er till topic.
Smörgåsmannen:

Givetvis finns det skillnader, det är inte det jag syftar på, snarare att en mobil används för att filma mindre händelser och ögonblick till vardags


Jo jag säger inte att du ska köpa en riktig filmkamera, men att du kanske borde titta på annat än bara mobilens kameraupplösning, så att du får en så bra upplevelse som möjligt för pengarna.[smile]
aristoteles:

Det krävs väl en del kraft att processa bilder i sådana hastigheter.


Inte så troligt då en vanlig kamera knappast besitter enorm prestanda, men som sagt så ska mobilen inte användas till någon form utav professionell filmning eller liknande, bara det att jag vill ha en lite kraftigare än min gångna telefon.

Funderat på en HTC smart eller en LG viewty gt400, sistnämnda är ju en "kameramobil" men jag hittar inget om filmkameran förutom att den kan filma i 120 fps om den nu är lika bra på den sidan som sin föregångare.
aristoteles:

Men de är ju inte riktigt samma apparater, de är nog mer skräddarsydd för sin uppgift.


Precis, men personligen tror jag inte de skulle behöva dedikera så mycket processorkraft/RAM för att få en flytande kamera i en mobil, det brister snarare på att de flesta saknar linsskydd och har en lins som ligger i stort sett jämt med själva skalet. Sedan är det absolut inte samma kvalitet på lins osv. heller precis som du tidigare nämnt.

Jag sysslar en hel del med film och VFX, det värsta man kan träffa på är pixligt material, att bilder är mörka osv. går alltid att ljusa upp om man har lite mariginaler i upplösningen då den kommer uppfattas som mindre vid en uppljusning tex. Zoom osv. kan man köra digitalt vid hög upplösning.

Nu säger jag inte att man gör såhär när man ska göra en riktigt rulle, utan snarare för lite mer privat bruk bland vänner och så.