Forumet - Mobil stulen, hur tusan spärrar jag skiten?

Mobil stulen, hur tusan spärrar jag skiten?

2376 0 25

Spana också in:

Polisanmäl, och så ger man dem ena (eller båda? Vet inte, det var mamma som gjorde min när jag förlorade min) koden/-erna på lappen klistrad under batteriplatsen i telefonen/på lådan som telefonen kom i, på samma ställe som sträckkoderna [smile]
Sen lär det väl gå att låsa upp telefonen om tjuven vet vad han/hon sysslar med, men då har man iaf gjort det man kan för att göra livet lite surare för honom/henne ;P
Yogi:

Någon som vet? Jag har spärrat SIM-kortet, men skulle vilja spärra hela telefonen så att han som tog den inte kan ha något nöje med den alls!


Om du inte redan har spärrat telefonen så får du nu en kort guide.

1. Anmäl till polisen att den är stulen. För detta behöver du ett IMEI-nummer. Detta finns på tre ställen: 1. på kvittot. 2. på lådan 3. Tryck in en kod på telefonen så får du fram IMEI-numret.

Du anger IMEI-numret i polisanmälan. Av polisen får du ett diarienummer(anmälningsnummer).

Nu kontaktar du operatören som du hade. (tele2, tre, telia, osv.) och säger att du vill spärra telefonen. Du måste du ange IMEI-nummer och diarienummer.

klart
Zhemchug:

Fick du tillbaka mobilen?


Nope. Men nu kan ingen använda telefonen, + att om polisen får in telefonen som hittegods så tar dem fram IMEI-numret och kontaktar mig.. =D dem slår i registret efter anmälda försvunna telefoner.

Och om man ska använda en försäkring som täcker stöld osv. så behövs IMEI-nummer och diarienummer