Forumet - Mobilförbud i skolan

Mobilförbud i skolan

1005 1 21
det är väl redan emot reglerna att använda den på lektionstid, om man inte har fått lov då vill säga. som typ att lyssna på musik under matten.
så var det när jag gick i grundskolan och gymnasiet iallafall.
visste finns det relevant användning av den under lektionen kanske men antar att 90% ändå använder den för annat än lektionsrelaterade saker, så känns rätt så meh.

Tycker ju att man får använda den på skolan, men inte på lektionerna, då är nackdelen iofs att det kommer bli en massor med tjafs mellan lärare och elev då många kommer missköta regeln. 
Kanske kan man låta dom använda mobilerna fritt fram när som helst men att då få människorna engagerade i lektionsundervisningen istället, men är väl enklare sagt än gjort, detta fungerar bättre i så kallad "eftergymnasial utbildning" och liknande, men då är man äldre, verkar allmänt vara svårare att få barn engagerade, de flesta prioriterar väl gärna annat.
Javisst, men då kommer det bli mycket tjafs tror jag, och att majoriteten ändå kommer att använda den till att göra annat än lektionsrelaterat utan att man kan se det. Musik tycker jag till 100% att man kan få ha, det är inget tvivel om det.
Tror inte att det finns någon perfekt lösning egentligen, det är väl därför det är som det är. Gäller väl att välja den vägen som är minst dålig helt enkelt och sen jobba på det.

Spana också in:


Cobrak:
eller så skiter man helt enkelt i å hålla på med mobilen under lektionen å fokuserar på sina studier?
De två sakerna är inte ömsesidigt uteslutande

filip07: man kan inte använda en skol dator hela tiden men d kan man med en mobil
jo det kan man. åtminstone i skolformen som jag förespråkar

volleyfantasten: Då 9 av 10 elever inte själva klarar av att lägga ifrån sig telefonen så bör det finnas ett förbud. 

Här är ett utmärkt exempel på varför mobilen stör och inte bör finnas i skolan
https://www.dn.se/nyheter/sverige/skolklassen-fick-over-2000-mobilnotiser-pa-en-lektion/
Ja, det där är ju förfärligt. Det är inte friskt! Om eleverna har på så där jävla många notiser, då ska de inte få använda mobilerna.