Forumet - Mobilt bredband, ska det vara på det här viset?

Mobilt bredband, ska det vara på det här viset?

606 0 40
Hej. På grund utav tillfälligt boende har jag tvingats skaffa mig mobilt bredband men nu efter några veckors användning tröttnat på att skiten hela tiden kopplas ned. Okej att det inte är jättesnabbt men inte ska jag behövas kopplas ner en gång i halvtimman? Är det någon annan som har erfarenhet utav det här och vet om det verkligen ska vara så här labilt?

Har ringt Tre och gnällt lite men de menar på att det är min täckning som är kass och att det inte är deras fel. Men ena stunden har jag bra täckning och nästa sekund kopplas jag ner, det låter inte helt friskt! Dessutom hade jag samma problem mitt i centrala Örebro och där ska det väl ändå inte vara fel på täckningen.
Hade samma problem med just 3 och då använde jag det i flera olika städer.
Ibland funkade det jättebra för att till slut inte vilja funka utan kopplades ner när det ville.
Bytte simkort, det nya funkade ett tag.
Sen började det också att krångla. Till slut kom jag knappt ut och kunde surfa.

Efter några samtal så fick jag skicka in mitt modem på reparation och jag fick ett nytt helt nytt istället då det gamla tydligen inte var brukbart längre...

Spana också in:

OF 5:

Har telenors, det funkar felfritt. eller ja tills elen i väggen tar slut


Okej då ska det alltså kunna fungera på ett stabilt sätt, bara att jag kanske valt fel operatör. Skit att jag bundit upp mig till dem i 18 månader då. [sad]Achtung:

Lås det mot 3G.


Vad menas med det? Inte så begåvad på sånt här!


Knarko:

Hade samma problem med just 3 och då använde jag det i flera olika städer.


Låter ju lovande! Hur länge sedan var det här och hur fungerar det nu? Eller har du kanske bytt? Tycker problemet börjat bli allt värre så snart kanske mitt slutar fungera helt också då. [sad]
El Guaje:

Hur länge sedan var det här och hur fungerar det nu? Eller har du kanske bytt?


Med förra simkortet, i vintras ungefär började det krångla. fick nytt i april-maj. det började krångla i juli. till slit blev det helt fucked up i slutet av augusti.
har ej provat det jag har nu, kör via router nu istället då jag flyttat till eget.
Knarko:

Med förra simkortet, i vintras ungefär började det krångla. fick nytt i april-maj. det började krångla i juli. till slit blev det helt fucked up i slutet av augusti.


Illa. De låter bra de där Tre! Låter som sagt väldigt lovande. [sad] Lägger mitt av helt blir jag skogstokig på dem.teensoundman:

Tre är väl kända för att ha kasst nät :P


Nja, de skryter ju om att de har bäst nät och sveriges nöjdaste kunder. Men jag blir ju lite nyfiken på vart de hittade dem! Jag är inte en utav dem iaf.Slumpartad:

Har du en smart telefon kan du göra VPN med en, och bara ha kortet från mobila bredbandet i. Funkar många gånger bättre


Ja just det ja, så går göra! Inte tänkt på, tack för tipset. Ska testa det.enhimmelskdrog:

men det kopplas ofta ner oftare än en gång i halvtimmen
ibland efter 30 sek, ibland efter 5 timmar


Ja det där är väldigt olika. Ibland klarar man sig ett par timmar utan problem och ibland jävlas det precis hela tiden så jag ger upp och stänger av datorn. Så ska det inte behöva vara när man betalar för det! Har du haft problem länge med det?
enhimmelskdrog:

har haft problem sen jag skaffade modemet (dvs mobilen), ca ett år
men hade en dongelgrej innan det med, också 3, det var lika kasst


Okej. Inte okej! Verkar vara en hel del som har problem med Tre. Skumt då det egentligen inte verkar vara täckningen det är fel på.x_marty:

Jag hänvisar dig istället till den här sajten http://www.sweclockers.com/ där är dom betydligt mer sakkunniga.


Okej kanske skulle höra där om problemet fortsätter. Idag har det faktiskt fungerat felfritt! Fast att tro att det ska fortsätta så är väl att hoppas på lite för mycket misstänker jag.