Forumet - Moderaterna: Jobba till 75

Moderaterna: Jobba till 75

5063 2 157

Spana också in:

Lägg till detta att osäkert anställda löper stor risk att dö i förtid.

:

– I rika industriländer som Norge och Finland kan vi se att de tillfälligt anställda löper en 20 till 60 procent större risk att dö under en tioårsperiod än de som har fasta jobb. I fattiga länder är skillnaden troligen ännu större, säger Johannes Siegrist, professor i medicinsk sociologi på Universitetet i Düsseldorf till LO-tidningen.

En norsk studie stärker tesen och visar att risken att dö fördubblas om man mot sin vilja tvingas ta en tillfällig anställning, jämfört med dem som har fast anställning.


Otrygga anställningar kan förkorta livet

... och FAS3 där företagen i princip får bidrag av staten för att anställa folk till låtsasjobb som att måla redan målade stolar och dylikt bara för att de ska brytas ner till att gå med på att ta vilket skitjobb som helst.

Moderaternas "arbetslinje" verkar gå ut på att hela samhället ska byggas om till ett enda stort arbetsläger. Arbetet ska följa dig hela livet och du blir aldrig fri från det. "Arbete ger frihet".

Image

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Passa på när du är ung!
- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -

OF 5:

Tänk om man kunde få arbeta hur länga/lite man ville utan att staten gick och lade sig i.


Ja verkligen, tänk om man kunde få arbeta så lite man vill. Tror få skulle få för sig något så dumt som att sälja sin arbetskraft till nån rik gubbe för en lön som inte ens motsvarar det värde man skapar i så fall. Men om man idag vägrar lönearbeta så blir man utestängd från samhället och lämnad åt svält och fattigdom. Försöker man leva ett normalt liv utan att lönearbeta så blir man slagen av polisen, satt i fängelse och i värsta fall skjuten.
75 är väl lite väl...
Men det är klart, 61 respektive 65 och frivilliga 67 år, togs ju fram för en generation som ansågs leva mycket kortare tid än vi 80- och 90-talister troligtvis kommer göra. Så visst är det rätt och riktigt att skruva upp pensionsåldern kanske 2-3 år. Upp till 75 är väl dock att ta i så man nästan spricker.

Jag tycker man borde få ett pensionsår vid typ 65 och sedan fortsätta jobba i tre år till, 66 - 69. Typ.
Jag har svårt att ta det på allvar, det är så absurdt att jag nästan vill tolka det som någon sorts taktisk provokation..

Att folk inte börjar undra över skevheten när sånt här uppdagas. Det är som svart på vitt - omsättning över välmående.

Kul att se folk blint argumentera för saken på facebook..
OF 5:

Tänk om man kunde få arbeta hur länga/lite man ville utan att staten gick och lade sig i.


Visst. Men då ska du inte komma och kräva samma vardagliga standard när du inte varit med och bidragit så mycket du kunnat under ditt aktiva liv. En välfärd dyker inte upp av sig själv. Det krävs en rad av driftiga människor för att hålla ett sånt projekt uppe.

Ontopic: Folk med åldern inne är inte så flexibla och ska inte behöva vara det heller. Låt dem leva någorlunda bekymmersamt de följande 15-20 sista åren av sina liv när de arbetat under så lång tid som de gjort. Man bör dock kunna få fortsätta att arbeta längre inom vissa yrken ifall man känner att man håller för det.
Mja. Jag förstår logiken i det hela. När pensionsåldern sattes hade vi lägre medellivstid, och nuvarande generation sparar alltid ihop pengar till kommande generation. Våra barn kommer troligtvis att leva längre än vi, så om våra barn ska kunna gå i pension vid 65 så måste en av tre saker ske:
1. Vi jobbar längre än till 65.
2. Vi har lägre pension
3. Vi betalar mer i skatt
Åtta:

3. Vi betalar mer i skatt


"Vi" behöver inte betala mer i skatt, inkomstskatt är inte den enda skatten. Man kan t.ex. beskatta finansspekulation och andra saker som de flesta vanliga inte sysslar med, eller höja skatten för folk med en månadslön på över 100 000, sänka alla politikerlöner till en genomsnittlig arbetares, etc. Finns massor av sätt att få in pengar till statskassan som inte drabbar låg- eller medelinkomsttagare.
qazedctgb:

ditt vi innefattar alltså inte börsmäklare och politiker och dom som tjänar över 100 000 i månaden det kanske åttas vi gör


Ja det kanske det gör, men det jag menade var att det finns fler alternativ än de tre han räknade upp. Det behöver t.ex. inte vara en generell beskattning av hela befolkningen, utan kan vara av vissa skikt och grupper som kan betala det.
Ingen nyhet att han är en kapitalistisk snikjävel den där [smile] det här visar bara på hur delusional han är haha, äckliga jävel, kan knappt hata honom längre.
Med tanke på att det finns många redan idag vars kroppar inte håller till pension känns det rätt schysst liksom, verkligen

Glöm inte att Moderaterna grundades för att förhindra allmän rösträtt