Forumet - Moderaterna och Centerpartiet får tillsammans över 50 % i 30 år framöver.

Moderaterna och Centerpartiet får tillsammans över 50 % i 30 år framöver.

643 0 20
Två nyliberala partier i 30 års styre skulle innebära att Sverige ungefär hinner ta emot 6 miljoner nya invandrare. Under tiden kommer de flesta av dessa inte få arbete utan hamna i ett permanent utanförskap. Enorma slumområden kommer skapas, arbetslösheten kommer hamna på över 30%, välfärden kommer belastas till den grad att den inom 10 års styre är helt utplånad, kriminaliteten kommer vara lika stor som i USA, anarki kommer råda i otroligt många områden, de rika kommer göra allt för att isolera sig från medan vanliga framtida generationer kommer tvingas växa upp i ett mångkulturellt otryggt helvete. 

Allt för den nyliberala drömmen om ett land helt utan välfärd och maximal "frihet". 

Spana också in:

Nedmonteringen av välfärden, som de redan har inlett och hunnit göra en del på, skulle fullföljas. Vi skulle få ett samhälle utan trygghet och därmed större rädsla, mer introlerans och större grogrund för rasism, fascism, sd etc. "Vänster" och "socialism" skulle bli ett lika stort skällsord som i USA - de har påbörjat även den utvecklingen då de i debatter använder ordet "vänsterpolitik" som om det var något negativt. 

Kort sagt: välfärden skulle avskaffas. 

Vi bör väl ända fatta vilket samhälle vi får av det. 

Storchen84: ahahahahaha N.W's grundlösa spekulationer har aldrig varit så roligaHjärta

Grundlösa är det väl knappast. Spekulationer om en raserad välfärd har ju de flesta i tråden kommit med. Att allt för stor invandring inte går att kombinera med välfärd är ju allmänt känt. Hur det ser ut i väldigt socialt splittrade länder utan välfärd är ju också känt, tex USA. 

Det som däremot är grejen är ju att det aldrig naturligtvis kommer gå så långt. Efter ett antal år kommer ju antingen politikerna själva förstå att de måste ändra politik eller så kommer ett parti som vill ändra politik få en majoritet av rösterna.

Men samtidigt förstår jag att du som vanligt inte är ute efter en seriös diskussion utan endast är ute efter att provocera och trycka ner så bra du kan. Till exempel genom att anklaga andra för det du själv gör, tex är grundlös. En "storchen-klassiker". Oerhört provocerad. 

Kände dock att jag vill poängtera detta för andra som läser men i framtiden gäller samma regler som tidigare. Vill du ha en diskussion och svar får du vara saklig och konkret. Kan du inte skriva inlägg utan att komma med påhopp eller barnsliga uttryck är det bättre att låta bli. 

N.W: Spekulationer om en raserad välfärd har ju de flesta i tråden kommit med.
Jag förhastade mig i mitt skrivande - det komiska i ditt inlägg var den extrema (ogrundade) överdriftenMycket glad

N.W: ute efter att provocera
För det var inte det du var ute efter med att överdriva så extremt?Sover

aristoteles: Jag skulle sitta i en stor sal långt upp i en skyskrapa och räkna pengar
Jag också - men bara för att det hade varit mitt jobbLedsen

Hjärta

Storchen84: För det var inte det du var ute efter med att överdriva så extremt?
Nej. Med ett 30-års långt obehindrat nyliberalt styre med öppna gränser utan respekt för välfärd, så kommer det definitivt sluta likt det jag målar upp. Överdriften, det extrema, är ju scenariot i sig, ett 30-års långt styre med C och M i majoritet.

Storchen84:
Fast den komiska extrema överdrift jag pratar om är allt du tror hinner hända inom 10 år. Ingen kan sabba hela landet på så extremt på så kort tid - inte ens SD.
Redan nu vittnas det ju om en systemkollaps på både migrationsverket och arbetsförmedlingen på grund av antalet asylsökande. Så långt bort är ju därför inte en hel välfärdskrasch. "Utplånad" kanske var att ta i men saker som allmän sjukvård, bostadsbidrag, socialbidrag och etablerad äldrevård kommer absolut vara en omöjlighet vid ett läge år 2024 där Sverige tagit emot över två miljoner nya invandrare.

N.W: Redan nu vittnas det ju om en systemkollaps på både migrationsverket och arbetsförmedlingen på grund av antalet asylsökande.
Det jag aldrig ser dig nämna någonstans är att arbetslösheten rent procentuellt aldrig ökar. Det borde den ju göra, eftersom flyktingmottagningen ju är så "ansvarslös", men icke... Kan det ha att göra med jämviktsarbetslöshet att den varken ökar eller minskar?


Hjärta

N.W:
Redan nu vittnas det ju om en systemkollaps på både migrationsverket och arbetsförmedlingen på grund av antalet asylsökande. Så långt bort är ju därför inte en hel välfärdskrasch. "Utplånad" kanske var att ta i men saker som allmän sjukvård, bostadsbidrag, socialbidrag och etablerad äldrevård kommer absolut vara en omöjlighet vid ett läge år 2024 där Sverige tagit emot över två miljoner nya invandrare.
Om du ger någon bidrag, så går den och konsumerar (vilket ger skattepengar), vilket skapar jobb (vilket ger skattepengar)? Vilket skapar mindre personer med bidrag (vilket sparar utgifter för det offentliga), som går och konsumerar (vilket ger skattepengar), och skapar jobb (vilket ger skattepengar), osv osv. Glad Problemet är såklart att jobben inte måste skapas i Sverige. Men då är frågan snarare konkurrenskraft med övriga världen, och inte huruvida man beviljar flyktingar en fristad, eller om man betalar ut bidrag till de som behöver det eller inte. 

N.W: Två nyliberala partier...
Det är redan i de tre första orden tydligt att du har absolut noll koll på vad du talar om. Varken Moderaterna eller Centerpartiet är nyliberala.


mynona: Nedmonteringen av välfärden, som de redan har inlett och hunnit göra en del på, skulle fullföljas. Vi skulle få ett samhälle utan trygghet och därmed större rädsla, mer introlerans och större grogrund för rasism, fascism, sd etc. "Vänster" och "socialism" skulle bli ett lika stort skällsord som i USA - de har påbörjat även den utvecklingen då de i debatter använder ordet "vänsterpolitik" som om det var något negativt. 

Kort sagt: välfärden skulle avskaffas. 

Vi bör väl ända fatta vilket samhälle vi får av det. 
Jag är nyfiken, skulle du formulera att välfärdsstaten är ett självändamål? 

Homochill: Jag är nyfiken, skulle du formulera att välfärdsstaten är ett självändamål?
Välfärden är den viktigaste grundfrågan för mig: innan jag informerar mig om ett partis linje i övriga frågor måste jag först veta dess inställning i välfärdsfrågor, och det avgör min sympati rätt väl. Det avgör och påverkar så många andra saker; ett samhälle utan välfärd skapar desperation och rädsla som leder till bitterhet och resulterar i syndabocksbeteende och intolerans; det leder till politisk uppgivenhet och skadar demokratin då endast de som har pengar har tid att informera sig och delta i politiken; det tvingar fram en fixering vid pengar och en fattig tillvaro där alla tvingas fokusera på överlevnad och endast de som fötts med pengar eller har intresserar sig för pengar kan förverkliga sig själva.

Välfärdstaten är den grund ovanpå vilken vi kan bygga alla övriga mål, det är den enda grund som ger oss tid och möjlighet att fokusera på något annat än att överleva. 

Petros Synthea: Adolf Hitler: In office 2 August 1934 – 30 April 1945
bortsett från allt rasbiologiskt trams så kan man inte direkt hävda att han förstörde landet, tvärtom, NSDAP drog det ur krisen som varade sedan första världskriget och skapade en stark ekonomi med bättre infrastruktur, högre välfärd och nästan ingen arbetslöshet.

Folk är alldeles för snabba att förkasta den delen av nationalsocialism som inte handlade om krig och förintelse