Forumet - möjligt att läsa Samhällskunskap A & Samhällskunskap B samtidigt? Har du gjort det?

möjligt att läsa Samhällskunskap A & Samhällskunskap B samtidigt? Har du gjort det?

962 0 14
Hej!

Jag undrar om det är möjligt att läsa Samhällskunskap A & Samhällskunskap B samtidigt? Om man tex. läser Samhällskunskap B med klassen och Samhällskunskap A på egen hand? Gäller Naturkunskap också.

Och om det är möjligt så hur ska jag kunna övertala en lärare/rektor om att jag skulle klara av det? Jag själv är övertygad att jag skulle klara av det, av det själ att jag skulle göra allt för att inte behöva gå ett år extra i skolan. Nyss bytt linje till samhällsprogrammet.

Hemskt tacksam för svar.

ÄNDRAT 2008-11-06 13:24

Spana också in:

z i n:

Tror det går, var en i min förra skola som läste religion A och religion B samtidigt iaf.


De kurserna skulle inte vara någon större konst att kombinera, A-kursen är repetition av högstadiet, B-kursen är mest flum.

johnkish:

Har någon här läst t.ex. Samhällskunskap A & Samhällskunskap B samtidigt?


Jag har inte gjort det, men jag skulle ställa mig tveksam till att göra det, i alla fall om man siktar på högre betyg eftersom särskilt B-kursen är ganska dryg. Svårighetsgraden är inte så jättehög i någon av kurserna, däremot är arbetsbealstningen något som kräver engagemang.

Vet en som läste Hi A och B samtidigt och det var ingen hit i alla fall.

Vad det kommer an Nk A och B skulle det kunna gå. A-kursen är basic, B-kursen innefattar mycket mer fakta och är en kurs med ganska hög arbetsbelastning. Vad du än gör - försök inte att läsa den vid sidan av - det verkar inte som någon bättre idé, förutsatt att du inte läst t.ex. A-kurserna i biologi och till viss del kemi.
Irrelevante:

Vad det kommer an Nk A och B skulle det kunna gå. A-kursen är basic, B-kursen innefattar mycket mer fakta och är en kurs med ganska hög arbetsbelastning.


Haha, det här visar hur stor lokal skillnad det kan vara på kurser. Vi läste Nk B i ettan, vilket var fruktansvärt enkelt, nästan enbart repetition för de flesta (inte för mig, men det var för att min högstadieskola var kass) och mycket laborationer, det svåraste var en fackuppsats. Jag fick VG utan större ansträngning. A-kursen ska vi läsa i trean, och de treorna som läser nu säger att den är mycket svårare.

Vad gäller samhällskunskap känns det som att det inte borde vara så svårt. Jag har själv inte märkt någon större skillnad mellan A- och B-kursen, visserligen har vi rätt stor frihet där aktivitet och engagemang på lektionerna väger tusen gånger mer än provresultat och uppsatser. Fråga de ansvariga lärarna hur de har lagt upp kurserna - är de baserade på diskussioner på lektionerna är det säkert möjligt, om det är ren faktaplugg kan det bli lite svårare.