Forumet - mörkhyade män är mer sexistiska än vita

mörkhyade män är mer sexistiska än vita

1848 0 60

Spana också in:


Exodus:
?
Män från länder/uppfostrade enligt en kultur från länder där jämlikheten är låg och sexismen hög är sexistiska. Levnadskulturen är mitt namn på sedvänjor/traditioner som ursprungligen har skapats av klimatförhållanden. I varma länder har klimatförhållandena ofta skapat en kultur som blivit mer mansdominerad. Se på mellanöstern. 

Exodus:
har väl inget med klimatet att göra :S
Jo det har det. Klimatet avgör bla om ett folk är bofasta jordbrukare eller boskapskötande nomader. Nomadiska folkslag har historiskt sett oftast varit betydligt mer patriarkalt präglade än jordbrukande folkslag: se på beduinerna i mellanöstern, och på hur man i det förkristna Europas jordbrukskulturer var mer jämlika. Det är grovt avrundat givetvis, men det beror på klimatet, och klimat i sin tur skapar hudfärg. Men allt det där börjar ju bli mindre viktigt numera när folk flyttar omkring i globaliseringens tidevarv

Anura:
usa då?
Där är det väl ingen större skillnad på mörkhyade/ljushyade män. Sexismen beror ju inte på hudfärgen utan på kulturen. Hade de som levt i mer sexistiskt präglade kulturer varit ljushyade och de i mer jämlikt utvecklade länder varit mörkhyade hade det ju varit tvärtom. Alla utom nazisterna/rasisterna inser ju detta.