Forumet - Möte med soc efter snatteri?

Möte med soc efter snatteri?

2287 0 4

Hej hej! Jag är sjukt nervös över denna grej, då jag nu har snattat och blivit tagen på bar gärning utav en vakt, jag fick efteråt gå till ett kontrollrum där jag fick prata med en polis och sedan ringde han min mamma. 
Grejen är den att jag har snattat flera gånger förut i den affären men jag har aldrig blivit upptäckt med det. Så jag undrar om jag kommer att bli skadeståndsskyldig för alla gånger jag någonsin snattat (det finns nog på kamera) eller bara nu senaste, fast jag lämnade ju tillbaka alla saker (från nu senaste gången då jag blev upptäckt). 
Och min andra fråga är : vad händer nu? Om jag blir skadeståndsskyldig isånnafall hur mycket? (jag snodde för ca 700-800 kr), och vad kommer dem prata om på mötet? Åh jag förstår ingenting. Snälla svara..:(

Juste btw, allt jag snott från affären var denna gång smink och enstaka nagellack; tidigare har det varit max 2 plagg och hudprodukter. Annars brukar det mestadels vara smink. 

Kommentarer (8)

 1. Det är väldigt idiotiskt att snatta, man kan inte få allt i världen. Jag kan förstå om man inte har några pengar och snattar mat för att kunna överleva men så som du har gjort är fel, det verkar som att du är medveten om det i tidigare kommentarer som jjag läst och förstår att du är.

  Men tänk så här istället att det är något slags beroende, tänk om alla gör så här och vad fel det är, visst?

  Det är ju kriminellt att hålla på så, det finns inget gott i att stjäla någon annans grejer för att man själv inte har det.

 2. Jo jag vet, jag vet inte ens varför jag började och jag ångrar ju mig otroligt mycket och jag vet hur dumt det är så jag behöver dock inte jämt och ständigt bli påmind om det. Jag skapade denna tråd för hjälp och inte svar för hur dumt det är för tro mig det vet jag redan.

 3. Ah förlåt.

  Kan nog säga att det finns nog inte mycket att göra, ett straff kommer du nog att få så det kan man inte göra något åt. Det handlar om att du inte stjäl mer efter detta. Att du får det här straffet gör dig påmind om det och kommer få dig att inte vilja göra det igen. Sen är du ju egentligen inte intresserad av att vilja stjäla.

  Kan ju säga att jag kan inte hjälpa dig men jag hoppas du förstår vad jag menar.

  Jag hoppas att det blir bra för dig!

 4. Okej tack så mycket! Jag vill bara att hela den här skiten ska gå över så att jag sedan kan gå vidare med mitt liv så att säga haha. Och jag kan lova att i framtiden lär jag nog betala för mina saker. hehe.. 
  Tack igenGlad

 5. Tufft läge. Har också blivit busted. Vart anmäld och sa att jag skulle snacka med soc. inget hände.

   

 6. behövde du inte ens böta eller något?  

 7. vad var det som du tog när dem kom på dig?

 8. Lite godis. Jag fick lämna tillbaka föremålen helt enkelt. Under 1000 kr gills som ringa stöld(snatteri). Då tror jag att man oftast slipper böta.

   

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

du kan inte straffas, dvs få böter, föf brott du inte har blivit tagen för.. chilla, lär dig av denna händelse. soc kommer bara samtala kring händelsen för att kolla att allt är ok med dig och din familj. beroende på hur gammal du är, över eller under staffmyndig, kommer du få betala för det du åkte fast för.. har för mig att det ligger på ca 5000 om du nu är över 15

jag säger bara att du är körd i värsta fall kan du bli tvångsomhändertagen och i bästa fall kan din mamma behöva betala några 1000

Spana också in:

Jag vet inte vad du kommer behöva betala. Det viktiga är dock att du slutar.