Forumet - mollusker (behöver er hjälp)

mollusker (behöver er hjälp)

1721 0 12
''Mollusker är ofarliga, hudfärgade knottror på huden som orsakas av virus. De är två till fem millimeter stora och har en liten grop i mitten. För det mesta ger de inga besvär. Viruset finns bara hos människan och smittar genom nära kroppskontakt.

Mollusker är vanligast hos barn. Man brukar upptäcka dem på barnets mage, armar, ansikte eller nacke. Det kan bildas allt ifrån en enstaka mollusk till väldigt många. Det brukar ta några månader för en mollusk att försvinna, men ofta får man nya mollusker efter hand. Den period som utslagen finns kvar kan sträcka sig från ett halvår till ett par år.


Mollusker läker av sig själva. Ofta blir de röda och irriterade en period innan de försvinner. De brukar inte behandlas. Om barnet börja klia på molluskerna kan man minska risken för infektion genom att hålla barnets naglar kortklippta och rena. ''När jag frågade min mamma bara för några dagar sedan vad det var för konstiga ''intryckta-prickar'' på min vänsterarm. (jag räknade dom och kom fram till att antalet var omkring 12-15) OBS att jag har haft dom sedan barnsben. Hon berättade att det var mollusker. Jag beslöt mig snabbt för att kolla vad det var genom olika hemsidor. Men eftersom de stod att dom försvinner av sig själva på naturlig väg så ska det inte vara några kvar märken men på mig är de det, vilket irriterar mig i vissa situationer. Exempelvis när man solar/badar vid någon strand, jag känner mig iakttagen ibland eftersom dom sitter på ett olämpligt ställe, handvecket, vilket gör att folk troligtvis blir avskräckta. Den troligaste reaktionen ''Har han horse:a?''

Jag undrar nu om man kan få hjälp att ''fylla i hålen'' eller om man kan göra så att de läker på något miraklet vis

Foto0279.jpg

Spana också in: