Forumet - Mona Sahlin Könskvotering

Mona Sahlin Könskvotering

1620 0 60

Spana också in:

Hihi, och jag som hade seriösa funderingar på dom röd-gröna för ett år sedan.

Jag har aldrig gillat Kvotering, men jag kan faktiskt förstå meningen med en riktig sådan i vissa yrken. Men nu är det ju som så att kvotering är inte till för mer än att kvinnor ska få tillträde till mansdominerande yrken och utbildningar. Feminism när den är som mest samhällsfarlig - kan tänka mig att Valerie Solanas hade skrattat gott åt samhällsklimatet i Sverige om hon levt idag.
ClosingTime:

Norge vart ju nöjda iaf.


Har de infört kvotering i Norge, elr vad menar du?
Kvotering är knappast bra för jämstäldheten, detta systemet kommer bara göra att fler och fler män kommer ser ner på kvinnor med högstatus jobb.Detta systemet är både orättvist och diskriminerande mot kvinnor som verkligen har kompetensen, inte bara är detta än kränkning mot kvinnor utan också män som blir tvugna att avgå för att de är män. Nej till de rödgröna säger jag, detta kommer bara resultera i att företagen flyttar från Sverige, men det fattar ju inte den inkvoterade sahlin.
Sming:

Men nu är det ju som så att kvotering är inte till för mer än att kvinnor ska få tillträde till mansdominerande yrken och utbildningar.


Ultuna har ett helsike på veterinärutbildningen då 99% (bokstavligen, det har jag sett) är unga kvinnor. Om kvotering är bra eller inte i detta fall låter jag vara osagt, men situationen är sådan där.
idioti i högsta form, ytterligare en anledning att inte rösta på S eller på de någon av de "röd-gröna" Detta blir ju ett steg bort från jämnstäldhet, här sätter man könet i centrum, precis de man försöker få bort. Så jävla dumt så det inte är sant. Det här löser verkligen inga problem, som någon sa tidigare så kommer ju synen på kvinnor i högre positioner inte vara så fin, fördomarna kommer flöda. Vilket är ett steg bort ifrån jämnstäldheten.
Fy fan om Mona skulle bli statsminister ;S Är rädd för det.
Problematiken ligger ju i att män kvoteras in i bolagsstyrelserna idag. Deras kön går alltså före kompetens. Detta sker informellt. Sen när en formell kvotering sker där kvinnor gynnas blir det ett jävla liv.

Personligen skiter jag fullständigt i vilket kön min chef har. Men jag tänker inte gnälla över formell kvotering, när det ändå bara kommer vara en informell kvotering hur som helst. Men vissa män tål väl inte starka kvinnor. Jag tål inte chefer...
inglorius:

Problematiken ligger ju i att män kvoteras in i bolagsstyrelserna idag.


Även om det är så, så är det bolagsstyrelsernas egna fria val att favorisera män framför kvinnor. Eller svenskar framför invandrare. Eller friska människor framför utvecklingsstörda. Myndigheter ska inte blanda sig i hur ett privat företag sköts.
inglorius:

Problematiken ligger ju i att män kvoteras in i bolagsstyrelserna idag. Deras kön går alltså före kompetens. Detta sker informellt. Sen när en formell kvotering sker där kvinnor gynnas blir det ett jävla liv.


Tror jag inte alls på, kan det inte vara så att det finns fler män med kompetens?